Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat din Iaşi a obţinut despăgubiri de 10.000 de lei, după ce a fost muşcat de un câine maidanez

Un bărbat din Iaşi a obţinut despăgubiri de 10.000 de lei, după ce a fost muşcat de un câine maidanez

Un bărbat care a fost mușcat de un câine maidanez în Iaşi s-a adresat instanței și a obținut despăgubiri de 10.000 de lei.

caine
Bătrân din Reşiţa sfâşiat de o haită de câini feroce. A ajuns în stare gravă la spital Sursa foto: Pixabay.com/simonocampo999
de Claudia Popovici    |    11 Aug 2022   •   17:25

Incidentul a avut loc anul trecut în faţa Casei Armatei din Iaşi, acolo unde bărbatul care se plimba a observat un alt cetăţean însoțit de un câine Husky.

La un moment dat, lângă ei a apărut şi un câine comunitar care l-a muşcat pe bărbat de picior, fără să-l fi provocat.

După ce şi-a făcut vaccinul antirabic, ieșeanul s-a adresat Primăriei și a cerut despăgubiri. A fost însă refuzat, pe motiv că de câinii comunitari se ocupă firma de salubritate.

Pentru că a fost nevoit să poate bandaje timp de câteva săptămâni, fiindu-i limitată libertatea de mișcare, bărbatul a decis să ceară dreptate în instanţă, unde a câștigat.

Mai exact, instanța a decis că firma de salubritate trebuie să plătească despăgubiri în valoare de 10.000 de lei bărbatului.  

Sentința a fost atacată cu apel, cazul urmând să fie reanalizat de Tribunalul Iaşi.

×
Subiecte în articol: caini maidanezi despagubiri barbat Iași
Cele mai noi știri
Parteneri
x close