Antena 3 CNN Actualitate Locale Bărbat încătușat, călcat pe cap de polițiștii din Cluj. IPJ a demarat o anchetă internă

Bărbat încătușat, călcat pe cap de polițiștii din Cluj. IPJ a demarat o anchetă internă

Un echipaj de poliție a fost filmat pe Calea Turzii, din Cluj-Napoca, în noaptea de 25 spre 26 noiembrie, în timpul unei intervenții de reținere a unui bărbat. În imagini se vede cum unul dintre agenți îl calcă pe cap pe bărbatul încătușat. 

de Mia Lungu    |    28 Noi 2022   •   10:20

În primele secunde ale filmării apar doi agenți, iar ulterior vine al treilea, care este vădit iritat de faptul că cel de la pământ s-a opus reținerii și a vrut să se răzbune. Unul dintre polițiști l-a tras la o parte, încercând să îl calmeze.

”După cum se vede, în noaptea dintre 25 - 26.11.2022 în jurul orei 04:22, Calea Turzii, aproape de sensul giratoriu de lângă Sigma, 3 agenți de poliție încearcă sa aplaneze o situație unde un domn pare a fi în stare de ebrietate.

După ce unul dintre agenți îl lovește cu piciorul, un al treilea vine și îl calcă pe cap de două ori.

Mi se pare un gest neprofesionist și inuman de care au dat dovadă. Indiferent de situație nu procedezi într-un asemenea fel”, a declarat un martor pentru stiridecluj.ro.

Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a dispus verificări interne cu privire la intervenția în cadrul unui eveniment din data de 26 noiembrie a.c., produs în municipiul Cluj-Napoca.

Din primele informații, la data menționată mai sus, în jurul orei 04.10, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre o stare conflictuală, izbucnită la un local de pe strada Republicii din municipiu.

Agenții de pază ar fi solicitat unui grup de persoane aflate în interior să părăsească localul, întrucât acesta s-a închis. 

În acel moment, un tânăr ar fi devenit recalcitrant, provocând scandal.

Având în vedere aceste aspecte și pentru a putea evacua persoanele aflate în interior, agenții de pază au folosit spray lacrimogen și au sesizat polițiștii.

La fața locului, polițiștii au identificat persoana responsabilă de scandal, această refuzând să se legitimeze, fugind de la fața locului.

Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, iar la un moment dat, tânărul s-ar fi împiedicat, căzând la pământ.

Polițiștii au folosit forța pentru a-l încătușa, ulterior stabilind că este vorba despre un tânăr, de 20 de ani, din Cluj-Napoca.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional pentru provocarea de scandal și refuz de legitimare.

De asemenea, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă, întrucât în timpul evacuării persoanelor din local, agenții de pază ar fi   agresat o femeie.

După analizarea elementelor relevate, se vor dispune măsuri în consecință.

×
Subiecte în articol: politisti agenti Cluj IPJ
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close