Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat a făcut publică metoda folosită de infractori pentru a livra permise false de conducere, în Satu Mare

Un bărbat a făcut publică metoda folosită de infractori pentru a livra permise false de conducere, în Satu Mare

"Permis de conducere, livrat în şapte zile, fără să faci şcoala de şoferi", asta oferă un grup de infractori din Satu Mare pe rețelele sociale. Un sătmărean a văzut acest anunț şi a decis să facă publică întreaga schemă infracțională.

Un bărbat a făcut publică metoda folosită de infractori pentru a livra permise false de conducere, în Satu Mare
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iul 2023   •   23:59

Reţele sociale au devenit un spaţiu prin care infractorii aplică diverse scheme infracționale. Este şi cazul unui grup de escroci care promit livrarea permiselor de conducere în doar şapte zile, fără ca beneficiarul să urmeze vreo școală de șoferi.

Totul a fost făcut public de un bărbat din Satu Mare care a răspuns unui asemenea anunț. 

Astfel, din dialog sătmăreanul a aflat că taxa totală pentru obţinerea permisului de conducere este de 850 de euro, cu o primă tranșă de 350 de euro, folosită pentru "înregistrare şi realizarea licenței".

Livrarea permisului (evident fals), ar urma să fie transmis printr-o firmă de curierat foarte cunoscută, se arată în discuția bărbatului cu infractorii citată de presasm.ro

Din păcate, din toate aceste înșelăciuni sunt pedepsiți numai cei care aleg o astfel de metodă de a obține permisul de conducere, asta în timp ce escrocii nu riscă aproape nimic pentru că statul român, prin unitățile de parchet, renunță la urmărirea penală din cauza faptului că identificarea acestor escroci prin reţelele sociale ar necesita resurse și eforturi considerabile.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close