Antena 3 CNN Actualitate Locale Bărbat mort, condamnat la închisoare după ce a tăiat lemne din pădure pentru a-şi îngriji mama bolnavă

Bărbat mort, condamnat la închisoare după ce a tăiat lemne din pădure pentru a-şi îngriji mama bolnavă

Un bărbat mort, din comuna Gârda de Sus, judeţul Alba, a fost condamnat la închisoare de Judecătoria Câmpeni, după ce a tăiat lemne din pădure pentru a-şi îngriji mama bolnavă.

Bărbat mort, condamnat la închisoare după ce a tăiat lemne din pădure pentru a-şi îngriji mama bolnavă
Sursa foto: Getty Images
de Alin Tarnovschi    |    14 Iul 2021   •   10:13

Bărbatul din Gârda de Sus avea 41 de ani atunci când a murit, în primăvara acestui an, şi locuia împreună cu mama sa, grav bolnavă.

Pentru că nu avea suficienţi bani, bărbatul a tăiat copaci din pădure pentru a se încălzi, astfel că în iunie 2018 a fost prins după ce a tăiat doi copaci şi i-a dus acasă.

În timpul cercetărilor penale, acesta a recunoscut şi a regretat fapta, explicându-le anchetatorilor că o avea în întreţinere pe mama sa grav bolnavă şi avea nevoie de lemne pentru a încălzi locuinţa.

În decembrie 2019, instanţa de judecată i-a aplicat o amendă penală în valoare de 2.400 de lei şi a fost obligat să achite şi suma de 1748 de lei, reprezentând contravaloarea copacilor tăiaţi din pădure.

Pentru că nu a avut bani să plătească, în iunie 2020, Biroul de Executări Penale din cadrul Judecătoriei Câmpeni a sesizat instanţa pentru ca amenda să fie înlocuită cu închisoarea.

Pe 15 aprilie 2021, bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare cu executare, chiar dacă bărbatul murise pe 24 martie 2021. La rândul ei, mama bărbatului s-a stins din viaţă în decembrie 2020.

Abia în luna iunie 2021, justiţiabilii au realizat că mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea nu poate fi pus în aplicare pentru că băbatul a murit. Astfel, instanţa a constatat stinsă pedeapsa, notează Adevărul.

×
Subiecte în articol: Gârda de Sus Alba
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close