Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat care se plimba pe plajă, în Constanţa, a găsit un pachet de droguri şi a sunat la 112. Pachetul seamănă cu cele căzute din nava cu cocaină, în 2019

Un bărbat care se plimba pe plajă, în Constanţa, a găsit un pachet de droguri şi a sunat la 112. Pachetul seamănă cu cele căzute din nava cu cocaină, în 2019

Polițiștii din Constanța au intrat în alertă, după ce au fost sesizați de prezența, pe o plajă din municipiu, a unui pachet suspect.

de Alexandra Ghețea    |    21 Noi 2023   •   14:52

Pachetul a fost găsit de un localnic, care a anunțat ulterior autoritățile.

"Polițiștii din Constanța au fost anunțați că pe o plajă din municipiu se află un pachet cu o substanță albă, susceptibilă să provoace efecte psihoactive.

Conținutul era ambalat într-o folie de plastic transparentă. Pachetul a fost ridicat de oamenii legii pentru continuarea cercetărilor.

Ei încearcă să determine natura şi proveniența substanței albe şi, mai ales, destinatarul sau destinatarii acesteia", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Alexandra Gheța.

Potrivit unor surse apropiate investigației, pachetul are un kilogram și 28 de grame și a fost găsit în zona "Pescărie".

Obiectul este similar pachetelor găsite în 2019, când a fost depistat un transport de 1.700 kg de cocaină.

Atunci, stupefiantele au căzut în mare din ambarcațiunea care le transferase de pe o navă din larg, în timpul unei furtuni.

Ce spune poliția despre pachetul găsit pe plajă

"La data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 11.55, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța - Secția 1 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, pe o plajă din municipiul Constanța, a fost găsit un pachet cu o substanță albă, susceptibilă a avea efecte psihoactive, sigilat într-o folie de plastic transparentă.

Pachetul a fost ridicat, în vederea continuării cercetărilor, fiind preluat DIICOT și de polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.

În acest caz, cercetările sunt continuate, pentru stabilirea naturii și provenienței substanței respective, precum și pentru dispunerea măsurilor legale", se spune în informarea autorităților.

Aproape 200 de kilograme de droguri aduse prin portul Constanța, cu destinația Ucraina

Luna trecută, procurorii DIICOT au efectuat percheziții ample la persoane suspectate că duceau din România în Ucraina droguri de mare risc, aduse prin portul Constanța.

Cu această ocazie, au fost găsite 186 de kilograme de heroină.

"La data de 26.05.2022 membrii unei grupări infracționale organizate, formată din cetățeni români și străini au introdus în România, prin  Portul Constanța, cantitatea de 186 kilograme heroină, disimulată în 16 tone de curmale importate din Iran, operațiunea de import fiind utilizată ca paravan pentru introducerea drogurilor în țara noastră.

Întrucât în cursul urmăririi penale a rezultat intenția grupării infracționale organizate de a transporta drogurile în Ucraina, s-a transmis autorităților judiciare din această țară o cerere de comisie rogatorie internațională, prin intermediul căreia a fost solicitată realizarea mai multor activități judiciare, inclusiv realizarea unei livrări supravegheate, cu substituirea drogurilor.

În urma cooperării judiciare, au fost prinși în flagrant, pe teritoriul Ucrainei, doi cetățeni români care au preluat și deținut transportul supravegheat, aceștia fiind reținuți și ulterior arestați preventiv", precizau autoritățile, la începutul lunii trecute.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close