Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat a fost salvat cu elicopterul după ce a stat în pantaloni scurți peste noapte, în Munții Caraiman

Un bărbat a fost salvat cu elicopterul după ce a stat în pantaloni scurți peste noapte, în Munții Caraiman

Un bărbat a rămas blocat ieri noapte, în pantaloni scurți, în Munții Caraiman. Autoritățile l-au salvat cu elicopterul.

Un bărbat a fost salvat cu elicopterul după ce a stat în pantaloni scurți peste noapte, în Munții Caraiman
Sursa foto: observatornews.ro
de Ioana Mircea    |    24 Mar 2023   •   14:45

Un bărbat de 35 de ani din Galați a fost preluat în această dimineață cu un elicopter după ce ieri seară a rămas blocat în Munții Caraiman. Acesta și-a petrecut noaptea pe munte doar în pantaloni scurți.

Se pare că bărbatul s-a antrenat ieri pentru un concurs de alergare montană și a început să urce pe Valea Cerbului orientându-se doar cu telefonul, fără să cunoască deloc Munții Bucegi.

„În condiții de iarnă, fără echipament specific, doar cu hainele de pe el și în pantaloni scurți, bărbatul a ajuns aseară pe întuneric la Monumentul Eroilor. De acolo s-a uitat din nou pe telefon și a încercat să coboare spre Valea Caraimanului, dar fără să urmărească un marcaj anume. După câteva ore de mers la întâmplare, timp în care a și căzut de câteva ori, epuizat, a sunat după ajutor, susțin cei de la Salvamont Bușteni.

Citește și: Momentul teribil în care un bărbat a căzut în gol la bungee jumping. Frânghia cu care era legat s-a rupt

Pentru că victima a rămas fără baterie la telefon, comunicarea cu salvatorii a fost foarte scurtă și informațiile sumare”, a transmis Salvamont Bușteni.

O echipă aflată pe Platou a început imediat căutarea bărbatului, dar acesta nu a reușit să se facă auzit la strigătele salvamontiștilor. „La căutări a fost mobilizat și un elicopter SMURD, iar când s-a luminat, victima a fost localizată din aer”, au afirmat salvamontiștii potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Caraiman
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close