Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat din Satu Mare a găsit un card pe stradă și a mers la cumpărături. Proprietarul l-a găsit şi l-a iertat

Un bărbat din Satu Mare a găsit un card pe stradă și a mers la cumpărături. Proprietarul l-a găsit şi l-a iertat

Un bărbat din Satu Mare s-a trezit cu poliția la ușă, după ce a găsit un card de cumpărături și, în loc să îl predea, a mers și a făcut cumpărături. Totuşi, proprietarul cardului l-a iertat.

Un bărbat din Satu Mare a găsit un card pe stradă și a mers la cumpărături. Proprietarul l-a găsit şi l-a iertat
Sursa foto: Getty Images I ronstik
de Roxana Mihăiescu    |    24 Ian 2024   •   13:59

Întâmplarea a avut loc pe 18 aprilie 2023 în Satu Mare. Bărbatul a găsit cardul bancar pe stradă, l-a băgat în portofel și s-a dus la cumpărături.

Nu mai puțin de 11 plăți a făcut bărbatul într-un singur magazin, toate cumpărăturile fiind în valoare de 626,29 de lei, pe care le-a plătit cu cardul pe care tocmai îl găsise, folosind funcția contactless.

Victima a mers de urgență la secția de poliție, după ce a constatat că nu-și găsește cardul respectiv și a primit mesaje de la bancă în legătura cu câteva plăți care nu-i aparțin. 

Oamenii legii au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere din magazinul de unde bărbatul respectiv a făcut plățile, iar în acest mod au reușit să-l identifice pe individ.

Pus în fața probelor de la dosar, bărbatul și-a recunoscut vina și a restituit atât cardul, dar și suma folosită de pe acesta.

Recent însă, proprietarul cardului a ales să-și retragă plângerea și să-l ierte pe bărbat. Astfel, individul a scăpat de dosarul penal pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, scrie Digi 24.

×
Subiecte în articol: Satu Mare card barbat
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close