Antena 3 CNN Actualitate Locale Mircea, 38 de ani, a fost înjunghiat în inimă de iubita lui. Medic: "L-am cusut în timp ce cordul îi bătea"

Mircea, 38 de ani, a fost înjunghiat în inimă de iubita lui. Medic: "L-am cusut în timp ce cordul îi bătea"

Un bărbat tânăr din Sibiu, înjunghiat în inimă de iubită, a reuşit să fie salvat în ultima clipă de medici, graţie unei operaţii inovatoare.

Mircea, 38 de ani, a fost înjunghiat în inimă de iubita lui. Medic: "L-am cusut în timp ce cordul îi bătea"
de Andrei Naiţă    |    04 Noi 2021   •   13:09

Viaţa unui bărbat înjunghiat în inimă a fost salvată în urma unei intervenţii chirurgicale efectuate în premieră la Spitalul Judeţean din Sibiu. Chirurgul cardiovascular Gabriela Cozmanciuc a cusut cordul pacientului fără ca acesta să fie oprit, deoarece spitalul nu deţine un platou de chirurgie cardiacă.  

În cazul unor asemenea intevenţii, mortalitatea este de 80%-90% în marile centre de chirurgie cardiacă. 

Pacientul a avut noroc pentru că a ajuns repede la spital. Acum el se simte bine şi spune că e pregătit să înceapă o nouă viaţă. 

Pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, Mircea Szollosi s-a certat cu concubina sa. Femeia şi-a iesit din fire, a luat un cuţit şi l-a înjunghiat pe bărbat direct în inimă. 

Pentru că acesta se afla într-o stare foarte gravă şi nu mai putea fi transferat cu un elicopter la un centru cardiovascular din România, chirurgul Gabriela Cozmanciuc a decis să-l opereze pe cord deschis, chiar dacă spitalul judeţean din Sibiu nu deţine un platou tehnic performant folosit în astfel de intervenţii dificile. 

"Era o plagă de ventricul stâng de 3-4 centimetri cu franjurare", spune dr. Gabriela Cozmanciuc, chirurg cardiovascular.

În mod normal astfel de intevenţii se realizează doar în marile centre cardiovasculare. E nevoie de doi chirurgi, doi anestezişti, două asistente dar şi de aparatură performantă. 

Medicul Gabriela Cozmanciuc, chirurg cardiovascular, spune că dacă mai trecea timp, pacientul murea, din acest motiv au acţinat rapid şi au reuşit să-i salveze viaţa. 

Medicul sibian a mai realizat astfel de intevenţii la spitalul din Paris, însă acolo a avut parte de alte condiţii. 

Bărbatul operat se simte acum bine şi este recunoscător pentru noua şansă la viaţă pe care a primit-o.
 

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close