Antena 3 Actualitate Locale Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital cu botulism, după ce a comandat mâncare de la un restaurant din Dorohoi

Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital cu botulism, după ce a comandat mâncare de la un restaurant din Dorohoi

de Claudia Popovici    |    08 Iun 2021   •   17:48
Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital cu botulism, după ce a comandat mâncare de la un restaurant din Dorohoi
Sursa foto: Agerpres

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a mâncat un produs din carne de oaie de la un restaurant din Dorohoi, judeţul Botoşani.

Totul a început în urma unei comenzi telefonice pe care soţia bărbatului a făcut-o la un restaurant din Dorohoi. Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, a consumat abia a doua zi din produsul din carne de oaie, ambalat într-o caserolă.

La scurt timp după masă, acesta a început să aibă dureri abdominale puternice şi vărsături.

Alarmat de faptul că starea sa se deteriora rapid, bărbatul a mers imediat la medicul de familie, acolo unde i-a fost administrată o perfuzie.

Zilele care au urmat au fost un adevărat chin. Potrivit presei locale, bărbatul a început să aibă vedere dublă şi înceţoşată, uscăciune a gurii şi dificultate la înghiţire, răguşeală şi o cădere a ambelor pleoape ale ochilor, aşa că a decis să meargă la spital, fiind imediat internat la Secţia de Boli infecţioase Botoşani. Ulterior, a fost transferat  la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, cu observaţie botulism, peste 5 zile.

Medicii au confirmat că bărbatul prezintă simptome de botulism, iar analizele acestuia au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Între timp, până la venirea rezultatelor, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au mers în control la restaurantul indicat.

Restaurantul a fost amendat cu 10.000 de lei

În urma acţiunii, reprezentanţii unităţii de alimentaţie au fost amendaţi cu 10.000 de lei pentru condiţii improprii de depozitare a alimentelor.

×
Subiecte în articol: botulism barbat restaurant oaie

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close