Antena 3 Actualitate Locale Un bărbat din Suceava căuta ciuperci, dar a găsit un adevărat arsenal

Un bărbat din Suceava căuta ciuperci, dar a găsit un adevărat arsenal

de Redacția Antena 3    |    27 Iun 2021   •   10:58
Un bărbat din Suceava căuta ciuperci, dar a găsit un adevărat arsenal

Aproape 700 de elemente de muniție sovietice, din Al Doilea Război Mondial, au fost găsite de un bărbat care se afla la cules de ciuperci într-o pădure din apropierea localității Siminicea, județul Suceava.

Potrivit ISU Suceava, un bărbat, care se afla la cules de ciuperci, a găsit joi mai multe elemente de muniție, iar pirotehniștii s-au deplasat la fața locului. În urma verificărilor au fost descoperite, iniţial, 587 de elemente de muniţie sovietice, de diferite calibre, provenind din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Misiunea pirotehnică a continuat și vineri, când au fost descoperite alte muniții.

"În total, pe parcursul celor două misiuni, au fost descoperite 687 de lovituri acuplate cu proiectile explozive de artilerie antiaeriană calibrul 20 mm, un proiectil exploziv de artilerie antiaeriană calibrul 25 mm, două cartușe de infanterie calibrul 14,5 mm, două tuburi de cartuș de infanterie calibrul 14,5 mm și un tub cartuș de infanterie calibrul 7,62 mm", a transmis sâmbătă ISU Suceava.

Muniţie a fost ridicată, transportată în condiţii de siguranţă şi depozitată provizoriu, urmând a fi distrusă într-un poligon autorizat, în perioada următoare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Suceava

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close