Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat urmărit de Poliţie s-a îngropat în frunze şi a păcălit până şi câinii de urmă, în Seini, Maramureş

Un bărbat urmărit de Poliţie s-a îngropat în frunze şi a păcălit până şi câinii de urmă, în Seini, Maramureş

Un bărbat urmărit de Poliţie a intrat cu maşina într-un copac, apoi a fugit în pădure şi s-a îngropat în frunze, în Seini, judeţul Maramureş.

Un bărbat urmărit de Poliţie s-a îngropat în frunze şi a păcălit până şi câinii de urmă, în Seini, Maramureş
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Vasile Dale    |    28 Noi 2021   •   21:59

Totul a început atunci când bărbatul s-a urcat la volanul unui autoturism de teren, care nu avea plăcuţe de înmatriculare. Un echipaj al Poliţiei i-a făcut şoferului semn să oprească, însă acesta a accelerat şi a încercat să scape.

Polițiștii au pornit în urmărirea lui și, conform surselor noastre, a reușit să treacă și printr-un filtru instalat de polițiști.

Ba mai mult, pentru a-l opri polițiștii au folosit și armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de armă înspre pneurile autovehiculului.

După ce a scăpat de barajul poliției, șoferul ar fi pierdut controlul volanului, și s-a izbit de un copac. Acolo a abandonat mașina și a fugit spre pădure.

Acolo s-a îngropat în frunze şi a stat ascuns timp de aproape 5 ore.

În tot acest timp, polițiștii l-au căutat folosindu-se inclusiv de un câine de urmă. Sursele noastre spun că individul s-a folosit de "arta camuflajului" văzut se pare în filmele cu celebrul Rambo, el îngropându-se pur și simplu în frunze. Ar fi trecut pe lângă el pănă și câinii de urmă ai poliției.

În cele din urmă doi pădurari din zonă au venit în ajutorul poliției și s-au folosit de niște lunete cu termoviziune! Așa au reușit să îl prindă pe individ și să-l predea poliției.

Bărbatul din Vama, județul Satu Mare, a fost condus la Poliţie pentru audieri şi va fi cercetat penal.

"Azi, 28 noiembrie, la ora 12.55, în timp ce polițiștii din Seini efectuau serviciul de patrulare, pe raza localității Viile Apei, au observat că din sensul opus se deplasează un autoturism care nu avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare.

În acel moment s-au efectuat semnale regulamentare de oprire a autoturismului în cauză, însă conducătorul autoturismului nu a oprit și și-a continuat deplasarea.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, folosind semnalele luminoase și acustice din dotarea autospecialei, prin localitatea Viile Apei, iar apoi prin orașul Seini, unde și-a continuat deplasarea pe un drum neamenajat care duce spre o pădure.

După aproximativ 500 de metri autoturismul urmărit de polițiști a intrat frontal într-un copac, iar conducătorul autoturismului a deschis portiera și a fugit.

Pe timpul urmăririi, polițiștii au folosit armamentul din dotare, în încercarea de a opri autoturismul urmărit. 

Au fost constituite echipe complexe de cercetare, care au procedat la căutarea bărbatului în zona împădurită, sprijiniți și de un cuplu chinotehnic al unității canine, în paralel cu efectuarea investigării tehnico-științifice a locului faptei.

Bărbatul, identificat ca fiind în vârstă de 24 de ani, din județul Satu Mare, a fost găsit și a fost condus la sediul poliției", se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş.

×
Subiecte în articol: Seini Maramureș
Parteneri
Bani de la stat pentru panouri fotovoltaice
x close