Antena 3 CNN Actualitate Locale Vâlcean acuzat de fraude bancare. Ar fi luat credite online în numele altor persoane

Vâlcean acuzat de fraude bancare. Ar fi luat credite online în numele altor persoane

Un bărbat este cercetat de procurorii din Vâlcea după ce ar fi luat credite online în numele altor persoane. Prejudiciul cauzat se ridică la peste 50.000 de lei și peste 3.000 de euro.

Vâlcean acuzat de fraude bancare. Ar fi luat credite online în numele altor persoane
Sursa foto: Pixabay
de Silvia Preda    |    19 Apr 2022   •   22:12

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat, aflat în stare de reținere, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals privind identitatea, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic, toate în formă continuată.

Conform procurorilor, în perioada 5 august 2021-14 martie 2022, inculpatul, profitând de lipsa cunoștințelor de specialitate în ceea ce privește folosirea aplicațiilor de online banking, ar fi indus în eroare mai multe persoane vătămate, 7 pensionari și 3 societăți de creditare, prin manopere frauduloase, constând fie în donarea unor aplicații de mobile banking, fie prezentându-se ca funcționar bancar.

Prejudiciul cauzat se ridică la suma de 50.293 lei și 3.010 euro

Inculpatul ar fi obținut credite online în numele altor persoane fizice fără acordul acestora, ar fi accesat fără drept aplicațiile bancare și conturile persoanelor vătămate și ar fi transferat în conturile lui sume importante de bani din conturile victimelor,

Cercetările în acest caz continuă.

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Valcea credite online frauda
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close