Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat din Vaslui și-a pus poartă pe un drum public, după ce a cumpărat o casă în fața locuinței sale

Un bărbat din Vaslui și-a pus poartă pe un drum public, după ce a cumpărat o casă în fața locuinței sale

Un bărbat din Vaslui a blocat cu o poartă un drum public, iar oamenii au fost nevoiți să găsească alte căi de acces dacă vor să treacă prin zonă.

de Roxana Mihăiescu    |    24 Ian 2024   •   16:41

Totul a început în urmă cu 20 de ani, atunci când bărbatul a cumpărat o casă aflată peste drum de locuința sa. Pentru că și-a dorit să le unească într-o singură gospodărie, bărbatul a hotărât să transforme strada în curte și a blocat-o cu un gard și o poartă de metal.  

Localnicii s-au resemnat cu situația și au preferat să găsească alte căi de acces dacă vor să treacă prin zonă. În schimb, un bărbat care avea un teren agricol chiar în capătul acelui drum închis a decis să-l dea în judecată pe localnicul care a blocat toată strada.

Cu toate acestea, pârâtul a pierdut procesul, pe motiv că drumul este public, iar Primăria Tanacu ar fi trebuit, de fapt, să inițieze acțiunea în instanță.

”Suntem patru proprietari de terenuri pe care nu mai putem să le folosim din cauza acestei porți. Mi-am căutat dreptatea în instanță, însă nu mi-a dat câștig de cauză pe motiv că drumul aparține primăriei și prin urmare această institutie ar trebui să deschidă proces. Nimeni parcă nu vrea să se respecte legea în țara asta”, a spus localnicul Gheorghe Hurbaia, care nu poate ajunge la proprietatea sa din cauza porții puse în drum, potrivit Vremea Nouă.

Citește și: Un bărbat din Vaslui, fericit că strada a fost deszăpezită, a scos un butoi de vin în faţa casei

Bărbatul care a blocat drumul public susține că acum strada face parte din curtea, motiv pentru care nu-i convine ca oamenii să treacă prin gospodăria lui și că nu are de gând să mute poarta.

”Mie nu-mi convine să treacă lumea cu tractoarele prin curtea mea. Eu le-am lăsat o uliță pe care să o folosească, dar nu vor, caută numaidecât să folosească drumul ăsta. Ei mai au o variantă, să meargă pe terenurile lor pe la vale de casa mea, să ocolească, dar nici așa nu le convine. Eu poarta de aici nu o mut, pentru că asta ar însemna să nu mai am curte”, a spus bărbatul, potrivit sursei citate.

Pe de altă parte, Primăria e de acord cu faptul că tot ceea ce se întâmplă este un abuz. Cu toate acestea, reprezentanții instituției au declarat că nu au ce să facă atât timp cât săteanul nu vrea să renunțe la poartă.

”L-a blocat în mod abuziv. Din partea Primăriei Tanacu s-au întreprins toate demersurile pentru a debloca drumul și pentru a-l lăsa la dispoziția oamenilor, a fost și amendat. El nu vrea să elibereze sub niciun chip acel drum, dar pot să vă spun că am făcut tot ce a depins de noi ca acel drum să fie deblocat. Domnul primar a mers acolo, la fața locului, i-a chemat pe amândoi la discuții, a încercat să găsească o cale de mijloc, însă nu se vrea”, a precizat un reprezentant al Primăriei Tanacu.

×
Subiecte în articol: Vaslui barbat poarta drum public
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close