Antena 3 CNN Actualitate Locale Pedeapsa primită de un bărbat care a luat 9.200 de lei pentru obţinerea unei pensii de handicap, în Vrancea

Pedeapsa primită de un bărbat care a luat 9.200 de lei pentru obţinerea unei pensii de handicap, în Vrancea

Un vrâncean, care a luat 9.200 de lei pentru a rezolva un dosar de pensionare pe caz de boală, a fost obligat de instanţă la plata de despăgubiri civile şi materiale. Iată cum s-au derulat lucrurile.

Pedeapsa primită de un bărbat care a luat 9.200 de lei pentru obţinerea unei pensii de handicap, în Vrancea
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    20 Iul 2023   •   23:27

Potrivit rechizitoriului, evenimentul s-a petrecut în 2017, atunci când vrânceanul a primit suma de 9.200 de lei de la un cunoscut pentru a facilita obținerea unei pensii de handicap pentru soţia acestuia. 

Pentru că promisiunea nu a fost dusă la capăt, bărbatul a ajuns pe mâna poliţiei. Dosarul său a fost trimis în judecată în martie 2021, însă şapte luni mai târziu instanța a admis cerea inculpatului pentru "stingerea litigiului pe cale amiabilă", condiție pentru care individul trebuia să îi dea părții vătămate suma de 5.200 de lei,reprezentând prejudiciu nerecuperat. Nici asta nu s-a întâmplat, iar cazul a ajuns din nou în instanţă.

Termenele de judecată au durat mai bine de un an şi așa vrânceanul a scăpat de "brațul lung al legii", faptele penale fiind prescrise.

"Termenul a început să curgă de la data de 08.03.2017, iar răspunderea penală pentru faptele reținute în sarcina inculpatului s-au prescris la data de 07.03.2022", se arată în motivarea instantei publicată pe rejust.ro, citată de monitoruldevrancea.ro

Cu toate astea, latura cauzei civile a rămas, iar vrânceanul a fost obligat de instanţă la plata de despăgubiri civile-daune materiale în valoare de 5.200 de lei, respectiv 1.000 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare făcute de părți, se mai arată în sentința. 

×
Subiecte în articol: pensie de boală Vrancea despagubiri
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close