Antena 3 CNN Actualitate Locale Bărbați cu handicap, bătuți și transformați în sclavi într-o gospodărie din Maramureș

Bărbați cu handicap, bătuți și transformați în sclavi într-o gospodărie din Maramureș

DIICOT Maramureș a efectuat astăzi două percheziţii în localitatea Bozânta Mică din Maramureș, într-un dosar privind destructurarea unui grup organizat specializat în trafic de persoane. Potrivit procurorilor, membrii unei familii sunt acuzați că răpeau bărbați cu handicap psihic sau fără adăpost pe care îi exploatau în gospodărie.

Bărbați cu handicap, bătuți și transformați în sclavi într-o gospodărie din Maramureș
04 Iun 2020   •   19:43

Oameni erau racolați din gara din Baia Mare și ulterior bătuți și înfometați pentru a presta munci fizice în gospodăria familiei. Bărbaților răpiți li se sustrăgeau actele de identitate și telefoanele mobile, pentru a-i împiedica să ia legătura cu persoane din exterior ori cu autorităţile, fiind sechestrați în anexe gospodăriei, încuiate cu lacăte.

Procurorii susțin că au salvat cinci victime ale traficului de persoane.

„Profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se află diverse persoane din categoria celor menţionate anterior, le răpesc efectiv ori le determină în baza unor promisiuni mincinoase (falsul pretext că vor fi plătite adecvat pentru a presta munci agricole ori de îngrijire a animalelor din gospodăriile membrilor grupului infracţional) să accepte să se deplaseze cu ei la adresele acestora de domiciliu.

Ulterior, după ce victimele ajung la domiciliile membrilor grupării, aceştia exercită asupra lor violenţe fizice şi verbale pentru a-i determina să accepte din teamă exploatarea prin forma obligării acestora să muncească până la epuizare în gospodăriile lor, fără a fi plătiţi, fără a fi hrăniţi corespunzător şi lipsindu-i de posibilitatea de a părăsi locaţiile respective”, conform unui comunicat emis de procurori.

 

×
Subiecte în articol: Maramureș
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close