Antena 3 CNN Actualitate Locale Doi bărbați din Sibiu, reținuți pentru braconaj de viezuri. Aveau asupra lor o suliță de vânătoare și șase câini

Doi bărbați din Sibiu, reținuți pentru braconaj de viezuri. Aveau asupra lor o suliță de vânătoare și șase câini

Doi bărbați din Sibiu au fost prinși la braconaj de bursuci. Cei doi aveau asupra lor o suliță de vânătoare și șase câini.

Doi bărbați din Sibiu, reținuți pentru braconaj de viezuri. Aveau asupra lor o suliță de vânătoare și șase câini
Sursa foto: Getty Images I Brezina
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iul 2023   •   13:33

Doi sibieni de 41 și 38 de ani au fost prinși braconând prin mijloace neautorizate, exemplar din specia viezure, fără a avea permis de vânătoare.

În baza unei sesizări, polițiștii de Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Mureș, alături de un echipaj din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale s-au deplasat la un fond de vânătoare din localitatea Hărțău în extravilanul localității Berghia.

Conform informării de presă a Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, vânatul și câinii au fost confiscați, iar cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca cercetările să continue sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș.

”Mamifer omnivor cu activitate nocturnă, bun înotător și cățărător doar la nevoie, bursucul evită să intre în contact cu oamenii.

Citește și: Un delfin a eşuat pe plaja din Neptun, unde a murit. Cadavrul mamiferului a zăcut câteva ore printre turiști

Neam cu vidra, jderul, dihorul și nevăstuica, toate mustelide, poate trăi până la 14 ani în sălbăticie.

Construiește vizuini complexe, cu multe galerii, iar vulpile și iepurii profită și uneori ocupă vizuinile săpate de acesta.

La capitolul recorduri din lumea animalelor intră și o vizuină de viezure, care avea 180 de intrări și peste 880 de metri de tuneluri”, specifică pe pagina de Facebook Societatea Ornitologică Română.

×
Subiecte în articol: braconaj Sibiu bursuci
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close