Antena 3 CNN Actualitate Locale O barcă în care se aflau 16 migranţi şi două călăuze s-a răsturnat în Dunăre. Nouă persoane salvate, ISU continuă căutările

O barcă în care se aflau 16 migranţi şi două călăuze s-a răsturnat în Dunăre. Nouă persoane salvate, ISU continuă căutările

O barcă în care se aflau 18 persoane s-a răsturnat, joi seara, în Dunăre, iar nouă oameni au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi.

O barcă în care se aflau 16 migranţi şi două călăuze s-a răsturnat în Dunăre. Nouă persoane salvate, ISU continuă căutările
de M.Z.    |    17 Apr 2020   •   13:33

UPDATE 13.33 - Persoanele salvate, opt cetățeni afro-asiatici (patru sirieni, doi irakieni, un cetățean din Yemen și o persoană din Palestina) și un sârb, aflate în stare de hipotermie, au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, pentru îngrijiri medicale. 

Acestea au fost evaluate din punct de vedere medical, ulterior fiind plasate într-un centru de carantină din Mehedinți, potrivit informaţiilor transmise de Poliţia de frontieră.

În prezent, căutările în apele fluviului Dunărea sunt continuate de către echipaje ale Poliției de Frontieră și ISU Mehedinți.

--------------

Ştirea iniţială 08.20

Barca în care se aflau cei 18 oameni - 16 migranţi şi două călăuze - ar fi plecat din Serbia, însă la scurt timp în ambarcaţiune a început să intre apă. Speriaţi, migranţii s-ar fi ridicat în picioare, iar barca s-a răsturnat în apele sârbeşti.

Strigătele lor de ajutor au fost auzite de un echipaj al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi care se afla într-o misiune de patrulare pe Dunăre. Poliţiştii au chemat ajutoare, iar nouă oameni au fost salvaţi de la înec.

Potrivit unor surse locale, persoanele salvate sunt migranţi şi două călăuze, cetăţeni sârbi. Toţi cei nouă oameni au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin pentru îngrijiri medicale.

Mai multe ambulanţe, dar şi scafandrii de la ISU Mehedinţi au ajuns pe malul Dunării, în zona localităţii Hinova din Mehedinţi, pentru a continua căutările în Dunăre. 

O barcă în care se aflau 16 migranţi şi două călăuze s-a răsturnat în Dunăre

×
Subiecte în articol: migranti Dunare barca
Parteneri
Soţia fotbalistul Iosif Rotariu a murit în somn
x close