Antena 3 CNN Actualitate Locale Bătrân, filmat când fură mâncare din magazin, la Bacău | Alimentele s-au scumpit, oamenii sunt în pragul sărăciei

Bătrân, filmat când fură mâncare din magazin, la Bacău | Alimentele s-au scumpit, oamenii sunt în pragul sărăciei

Un bătrân din Bacău a fost filmat în timp ce fura alimente dintr-un supermarket la care mergea de obicei.

Bătrân, filmat când fură mâncare din magazin, la Bacău | Alimentele s-au scumpit, oamenii sunt în pragul sărăciei
de Cristi Georgescu    |    19 Iul 2022   •   16:02

Mai mulți băcăuani au sărit să îl apare pe bărbat, motivând nivelul sărăciei din județ şi nivelul de trai scăzut la nivel național, mai ales după valul de scumpiri din ultima perioadă.

Bătrânul a furat din magazin orez şi paste făinoase.

Reprezentanții magazinului au postat înregistrarea video de pe camerele de supraveghere ale supermarketului pe o rețea de socializare.

Veste şoc pentru români: Alimentele se scumpesc iar, cu aproape 25%

Veste şoc pentru români. Prețurile alimentelor vor crește cu încă 23% în acest an, din cauza costurilor mai mari ale combustibililor, electricităţii și îngrășămintelor, spun experţii unei companii specializate în riscuri.

Cele mai mari scumpiri de până acum s-au înregistrat la cartofi, de aproape 50%, şi la făină şi mălai - peste 30%. 

Avertismentul vine de la experții unei companii specializate în calcul de risc, care susțin că până la sfârșitul anului prețurile alimentelor vor mai crește cu încă 23% la sută, pe fondul majorării generale a costurilor cu gazele, combustibilul, dar și electricitatea.

Prețul benzinei și al motorinei în România, astăzi, 19 iulie 2022. Scade costul carburanţilor

Prețul benzinei și al motorinei în România, 19 iulie 2022. Carburanţii standard se comercializează astăzi în România cu preţuri cuprinse între 8.51 lei/l și 9.30 lei/l.

Prețurile practicate de stațiile de carburanți din București și din țară, astăzi, 19 iulie, pot fi verificate online de șoferi pe Monitorul Preţurilor.

Gazele s-au scumpit cu aproape 90%, iar combustibilii cu 41%, în ultimele 12 luni

Gazele sunt cele care s-au scumpit cel mai mult în ultimul an, având în vedere o creştere a preţului cu 89,5% în luna iunie a acestui an faţă de iunie 2021, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pe următorul lor după gaze în topul scumpirilor nealimentare sunt combustibilii, cu un avans al preţurilor de 41% în iunie faţă de aceeaşi perioadă a lui 2021, şi energia electrică - plus 17%.

În ce priveşte alimentele, cel mai mult s-a scumpit uleiul comestibil, cu creşteri de preţ de 49,71%, cartofii - 42,18% şi făina - 33,16%.

Inflaţie record, pentru luna iunie

Datele Institutului Naţional de Statistică arată că rata anuală a inflaţiei în iunie 2022 comparativ cu luna iunie 2021 este 15,1%.

De asemenea, s-au înregistrat scumpiri record la mai multe produse de bază. 

Preţurile au crescut cu 0,8% în luna iunie, comparativ cu luna mai. Rata inflaţiei de la începutul anului (iunie 2022 comparativ cu decembrie 2021) este 10,0%, mai arată datele din comunicatul INS.

×
Subiecte în articol: furt magazin scumpiri alimente Bacău
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close