Antena 3 CNN Actualitate Locale Momentul în care un bătrân este lovit cu brutalitate de un bărbat, într-un autobuz din Bistrița. Nimeni nu a intervenit

Momentul în care un bătrân este lovit cu brutalitate de un bărbat, într-un autobuz din Bistrița. Nimeni nu a intervenit

Scene revoltătoare au fost surprinse într-un autobuz din Bistriţa: un bărbat în vârstă a fost bătut de un bărbat după o ceartă. Totul s-a întâmplat sub privirile călătorilor, care nu au intervenit.

Momentul în care un bătrân este lovit cu brutalitate de un bărbat, într-un autobuz din Bistrița. Nimeni nu a intervenit
Sursa foto: Captură Facebook/ Se întâmplă în Bistrița
de Andreea Ştefan    |    04 Mai 2023   •   09:00

Într-un incident revoltător petrecut într-un autobuz al companiei Transmixt, care circula pe linia Sărata Bistrița, un bărbat a fost filmat în timp ce lovea cu brutalitate un bătrân.

Imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare și au stârnit indignarea și furia multor oameni.

"De ce dai, mă? Domnu șofer!" spune la un moment dat bătrânul.

"Domnu șofer? Lasă că domnu șofer oprește unde spun eu!", îi dă replica agresorul.

Citește și: Doi copii din Bistriţa au ajuns la spital cu fracturi, după ce s-au jucat într-un leagăn destinat persoanelor cu dizabilităţi

Nimeni nu a intervenit să îi ia apărarea bătrânului.

O parte din scenă a fost filmată și făcută publică pe un grup de Facebook.

La un moment dat, pe filmare se aude cum cineva spune "Sună la poliție". Reprezentanții IPJ BN susțin însă că nu există niciun apel la 112.

"Colegii de la Poliția municipiului s-au autosesizat în urma imaginilor apărute online și fac verificări" a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al IPJ BN, Paul Rodilă.

Din video s-ar părea că victima și agresorul s-ar cunoaște.

"M-ai băgat în divorț, bă!", spune revoltat agresorul.

"Omoară-mă, no! Omoară-mă!", îi răspunde la un moment dat bătrânul.

Comentariile apărute în urma evenimentului sugerează că agresorul nu este la prima sa ieșire violentă. Conform surselor, acesta este originar din Crainimăt, dar locuiește de ceva timp în Viișoara.

În plus, se pare că există și alți călători care au cauzat probleme pe această rută, dar până în prezent nu au fost raportați oficial. În acest context, este important ca astfel de comportamente să fie aduse la cunoștința autorităților competente, pentru a preveni incidente similare în viitor.

Managerul general al companiei Transmixt a explicat pentru Bistrițeanul.ro cum șoferul companiei a acționat în conformitate cu regulamentul de transport public, respectând procedurile necesare în astfel de situații. Este esențial ca companiile de transport să își instruiască angajații cu privire la gestionarea situațiilor de urgență, precum și să lucreze împreună cu autoritățile pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

"Am aflat din spațiul public de incidentul grav petrecut într-unul din mijloacele noastre de transport. Am luat legătura cu șoferul nostru care ne-a spus că cei doi au intrat în autobuz certându-se.

Incidentul a avut loc între pasarela si statia OMV, iar în momentul în care a putut trage în siguranță autobuzul pe dreapta l-a coborât pe călătorul recalcitrant, ceea ce este și prevăzut în regulamentul de transport public. Călătorul agresat și-a continuat drumul până la stația Kaufland.

Din păcate, șoferii noștri nu pot să intervină imediat în momentul unei agresiuni. Sunt șoferi, trebuie să respecte regulile de circulație și să nu pună în pericol pasagerii. Șoferul nostru a procedat corect, a făcut ceea ce trebuia să facă, l-a dat jos pe călătorul agresiv.

Din păcate nu e singurul incident, am avut și noi două cazuri de șoferi agresați de astfel de călători" a declarat Melente Horoba, managerul general al Transmixt.

Reporterii Bistrițeanul.ro au vorbit și cu șoferul care conducea autobuzul. Acesta a explicat că a acționat imediat ce a fost sesizat de incident, altercația între cei doi având loc mai în spatele autobuzului, unde oglinda retrovizoare din interior nu a surprins și loviturile.

"Persoanele implicate au urcat în stația Viișoara, se tot certau….După intersecția de la petrom am fost sesizat că un bărbat a lovit un bătrânel. În următoarea stație am oprit și i-am solicitat agresorului să coboare.

Pe bătrânel l-am întrebat dacă are nevoie de ajutor, ca să sunăm după salvare.

Pentru mine a fost important să nu bruschez autobuzul și să opresc în siguranță, să nu pun în pericol siguranța călătorilor", a explicat Florin Sânmărghitean.

×
Subiecte în articol: Bistriţa autobuz batran
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close