Antena 3 CNN Actualitate Locale Băut și fără permis, un tânăr a plecat la plimbare cu mașina prietenului său și a făcut-o praf, în Brașov

Băut și fără permis, un tânăr a plecat la plimbare cu mașina prietenului său și a făcut-o praf, în Brașov

Un bărbat, în vârstă de 23 de ani, a furat mașina prietenului său și a condus-o, băut și fără permis, în Brașov.

Băut și fără permis, un tânăr a plecat la plimbare cu mașina prietenului său și a făcut-o praf, în Brașov
Sursa foto: Facebook/ Politia Romana
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Dec 2023   •   21:10

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov a anunțat că s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană cu privire la săvârșirea infracțiunilor de furt de folosință, conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului.

Potrivit procurorilor, un tânăr de 23 de ani, după ce a consumat băuturi alcoolice cu un prieten în autoturismul parcat al acestuia, pe parcursul nopții de 8 spre 9 decembrie 2023, profitând de faptul că prietenul său a urcat la apartament pentru a se culca, lăsându-i cheile în contact, a decis să plece la plimbare.

Astfel, în jurul orei 07.00, acesta s-a deplasat din zona Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov până în zona Belvedere de pe drumul către Poiana Brașov. La coborâre, a lovit autoturismul în zona stânga-față, provocându-i inclusiv o pană, scrie newsbv.ro.

Cu toate acestea, persoana în cauză și-a continuat deplasarea până în dreptul clădirii Modarom, unde a fost finalmente oprită de un alt șofer care sesizase starea în care se afla și a apelat SNUAU 112.

Ca urmare a investigațiilor efectuate, s-a stabilit că inculpatul nu avea permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule, avea o alcoolemie peste limita legală și figurează cu antecedente penale similare.

”La data de 9 decembrie 2023, persoana în cauză a fost reținută pentru 24 de ore, iar la data de 10 decembrie 2023 Judecătoria Brașov a admis propunerea noastră, dispunând arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

Actele de urmărire penală au fost realizate de Secția 3 Poliție Brașov, sub supravegherea și coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Facem precizarea că faza urmăririi penale are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârșit o infracțiune și la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.

De asemenea, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat presupune existența unei suspiciuni rezonabile, pe bază de probe, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de către o persoană și nu este de natură a răsturna prezumția de nevinovăție”, a transmis IPJ Brașov.

×
Subiecte în articol: barbat fara permis baut furt masina Brașov
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close