Antena 3 CNN Actualitate Locale Biserică dintr-un sat din județul Mureș, transformată în școală. Cea mai apropiată instituție de învățământ se afla la kilometri întregi de mers pe jos

Biserică dintr-un sat din județul Mureș, transformată în școală. Cea mai apropiată instituție de învățământ se afla la kilometri întregi de mers pe jos

Biserică dintr-un sat din județul Mureș, transformată în școală. Cea mai apropiată instituție de învățământ se afla la kilometri întregi de mers pe jos
Sursa foto: foto- captură Antena 3
28 Dec 2018   •   12:12

Din dragoste pentru copii şi pentru învăţământ, o femeie a făcut ceea ce autorităţile nu au fost în stare să facă! Într-un sat din judeţul Mureş, a amenajat o şcoală demnă de toată lauda. Pentru ca cei mici să nu fie nevoiţi să meargă la kilometri buni de casă, femeia a transformat biserica din sat în şcoală şi a adus containere, care ţin acum loc de clase.

Totul a început în 2011, când copiii riscau să meargă kilometri buni pe jos până la cea mai apropiată unitate de învăţământ. Asta pentru că trei şcoli din zonă s-au desfiinţat.

„Am zis că copiii au nevoie de şcoală şi am zis „Doamne ajută-ne să facem şcoală pentru aceşti copilaşi!”. Într-un an de zile documentele au fost cel mai greu de făcut. Din donaţii, mă ajută biserica adventistă”, a spus Boredea Leontina, fondatoarea şcolii. 

Şi pentru că biserica nu are spaţiu suficient, săli de clasă au fost amenajate şi în containerele special aduse pentru copii. În interior găsim condiţii mai bune decât în multe dintre şcolile româneşti. Există băi, sală de informatică şi jucării.

Din 2011 şi până acum, peste 80 de elevi au învăţat aici. Containerele amplasate în curtea bisericii au costat 11.000 de euro.

×
Subiecte în articol: biserica şcoală mures
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close