Antena 3 CNN Actualitate Locale O biserică din Constanţa va fi demolată, pentru că nu are autorizaţie de construcţie. Reacţia Arhiepiscopia Tomisului

O biserică din Constanţa va fi demolată, pentru că nu are autorizaţie de construcţie. Reacţia Arhiepiscopia Tomisului

O biserică ridicată fără autorizaţie de construcţie va trebui demolată, la Constanţa, aceasta fiind o decizie fără precedent pentru instanțele de la malul mării.

O biserică din Constanţa va fi demolată, pentru că nu are autorizaţie de construcţie. Reacţia Arhiepiscopia Tomisului
Sursa foto: Antena 3
de Cătălina Buzoianu    |    15 Dec 2021   •   15:36

Biserica este cunoscută ca "biserica de pe trotuar" și nu este singurul lăcaș de cult ridicat fără autorizaţie de construcţie la Constanța. 

În urmă cu un an, magistraţii de la Judecătoria Constanţa au fost primii care au decis desfiinţarea lucrărilor de construcţie realizate fără autorizaţie de Arhiepiscopia Tomisului.

Este vorba despre Biserica Izvorul Tămăduirii, ridicată pe trotuar, chiar pe unul dintre principalele bulevarde ale oraşului, respectiv Tomis.

Acum, a avenit şi rândul judecătorilor de la Tribunalul Constnaţa să decidă, pentru că Arhiepiscopia Tomisului a făcut recurs după prima decizie. 

Şi de această dată, magistraţii au decis că respectiva biserică a fost ridicată ilegal, motiv pentru care trebuie demolată.

Judecătorii de la Tribunalul Constanţa au dat şi un termen-limită în care trebuie demolată acea biserică, mai exact până pe data de 13 martie 2022.

În cazul în care Arhiepiscopia Tomisului nu va face acest lucru, Primăia va fi cea care va demola lăcaşul de cult. 

Punctul de vedere al Arhiepiscopiei, legat de decizia de demolare a bisericii

"Referitor la decizia de demolare a lăcașului de cult al parohiei "Izvorul Tămăduirii", Arhiepiscopia Tomisului precizează:

Juridic vorbind, și deciziile definitive pot fi atacate pe căi excepționale. Vom gândi care este cea mai bună cale.

Dincolo de aceasta, suntem în continuare în dialog cu Primăria pentru găsirea unei soluții, pentru că nici Primăria nu dorește să-și lege numele de o asemenea demolare. 

În fond, nu se pune problema de demolare ci de relocare a unui locaș temporar de cult al Parohiei "Izvorul Tămăduirii", căruia până acum nu i s-a găsit un loc potrivit.

Biserica va respecta legea, dar legea nu poate fi împotriva interesului general al comunității", se arată în comunicatul transmis de Biroul de Comunicare al Arhiepiscopiei.

×
Subiecte în articol: biserica demolare Constanța
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close