Antena 3 CNN Actualitate Locale Locatarii unui bloc din Galaţi, în conflict cu Primăria după ce o explozie le-a distrus apartamentele

Locatarii unui bloc din Galaţi, în conflict cu Primăria după ce o explozie le-a distrus apartamentele

De aproape jumătate de an, locatarii unui bloc din Galaţi trăiesc un coşmar continuu. Imobilul in care locuiesc a fost grav afectat de explozie produs din cauza unei acumulări de gaze. Multe dintre apartamente au fost distruse. De atunci, oamenii evacuaţi stau cu sufletul la gură pentru că locuinţele nu pot fi renovate cu bani de la bugetul de stat.

Locatarii unui bloc din Galaţi, în conflict cu Primăria după ce o explozie le-a distrus apartamentele
de Georgiana Adam    |    11 Mar 2021   •   09:40

Anul trecut, la sfârşitul lunii octombrie, un bloc din centrul oraşului Galaţi era zguduit de o explozie puternică.

În urma incidentului, o persoană a suferit arsuri grave de peste 50% din suprafața corpului, iar alți patru oameni au fost răniţi şi de asemenea zeci de persoane au fost evacuate.

Din lipsă de fonduri, blocul nu a fost reabilitat de aproape jumătate de an

Oamenii au ajuns la capătul răbdării şi speră că vor primi ajutor de la cetăţeni.

''Avem rate la bancă, avem credit şi dacă dau credit şi chiria mă depăşeşte financiar. Ajutor de la autorităţi nu am primit. 1500 lei care ni s-au promis nu au fost aprobați în Guvern'', a spus un locatar.

Reacţia Primăriei Municipiului Galaţi

Primăria Galaţi se apară şi spune că nu poate să reabiliteze blocul deoarece este ilegal fiind vorba de proprietăţi private.

Dacă distrugerile ar fi apărut ca urmare ale unei calamităţi sau catastrofe naturale, autorităţile ar fi putut să deblocheze fonduri de la bugetul de stat.

''Primăria Municipiului Galaţi a făcut în regim de urgenţă anchetele sociale, astfel încât să putem veni în sprijinul celor care au fost afectaţi de explozia de la blocul N6. Am pus la dispoziţiec hiar în acele zile locuinţe de necesitate, dar numa una dintre familiile afectate a acceptat'', a spus Petrica Patilea – purtator cuvant Primaria Galati

Cazul se află încă în cercetare la Parchetul Judecătoriei Galaţi sub acuzaţia de omor din culpă şi distrugere dar cel mai probabil vinovat va fi găsit bătrânul decedat în a cărui apartament s-a produs explozia.

×
Subiecte în articol: locatari Galați explozie conflict
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close