Antena 3 CNN Actualitate Locale "Te gândești că salvezi o viață". El este Bogdan, polițistul care i-a oferit o șansă de a trăi unui bolnav de cancer, prin donarea de celule stem

"Te gândești că salvezi o viață". El este Bogdan, polițistul care i-a oferit o șansă de a trăi unui bolnav de cancer, prin donarea de celule stem

Bogdan Arțăriș a impresionat întreaga ţară, însă nu din postura de agent, ci de donator de celule stem, după ce i-a oferit o nouă șansă la viață unui bolnav de cancer.

"Te gândești că salvezi o viață". El este Bogdan, polițistul care i-a oferit o șansă de a trăi unui bolnav de cancer, prin donarea de celule stem
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iun 2023   •   12:04

Bogdan a donat prima dată sânge în 2014, pe vremea când era elev la Școala de Agenţi de Poliție din Câmpina.

Tot atunci s-a înscris şi în programul de donatori de celule stem, neştiind că, ani mai târziu, va putea să salveze o viaţă.

Acum, Bogdan încearcă să-i convingă și pe alții să-i urmeze exemplul, pentru că, spune el, procedura este foarte simplă.

"Kit-ul de prelevare este asigurat, la fel și transportul. Ulterior, dacă poți să donezi, te gândești că salvezi o viață", a spus agentul.

Citește și: Șofer de ambulanţă din Vaslui, aflat în misiune, amendat și lăsat fără permis pentru viteză prea mare în drum spre o pacientă

Specialiștii spun că, pentru pacienții care se confruntă cu boli grave, donarea de celule stem este o soluție care le oferă o șansă la viață.

"Este vorba despre cazuri grave, precum leucemiile, pe care noi încercăm medicamentos să le ținem sub control, însă donarea de celule stem este soluția salvatoare", a spus Călina Nicoleta Căluţoiu, medic Centrul de Transfuzii Sanguine din Targu Jiu.

Bogdan a venit la Bucureşti special pentru a dona şi a stat mai multe zile în spital pentru pregătirea recoltării, gestul lui fiind apreciat inclusiv de colegi, care îl consideră un exemplu de urmat.

"Prin faptul că a donat celule stem, Bogdan  a dovedit că este un exemplu atât pentru noi, cât și pentru comunitate. Sperăm ca gestul lui să încurajeze cât mai mulți oameni să facă acest lucru", a spus Oana Vladuț, purtător de cuvând IPJ Gorj.

Orice om cu vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani, cu o stare de sănătate bună, se poate înscrie în Registrul Donatorilor de celule stem, la orice centru de recoltare sau direct pe site.

×
Subiecte în articol: politisti donatori celule stem
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close