Antena 3 CNN Actualitate Locale Comuna din România unde preotul şi sătenii se roagă să vină ploaia. Tot mai multe fântâni seacă

Comuna din România unde preotul şi sătenii se roagă să vină ploaia. Tot mai multe fântâni seacă

Locuitorii comunei vasluiene Bogdăniţa au făcut rugăciuni pentru ploaie. Oamenii sunt disperaţi că în satele lor fântânile au început să sece.

Comuna din România unde preotul şi sătenii se roagă să vină ploaia. Tot mai multe fântâni seacă
Sursa foto: Vremea Nouă
de Silvia Preda    |    20 Iun 2022   •   17:56

Seceta persistă în judeţul Vaslui şi afectează culturile agricole. Sătenii au apelat la puterea rugăciunilor pentru ca ploaia să revină. În parohia Bogdăniţa din Vaslui, preotul şi credincioşii au ţinut duminică, 19 iunie, o rugăciune pentru ploaie.

"Din aprilie până azi a plouat doar 5 litri pe metru. În ultima vreme am auzit cã tot mai multe fântâni seacă. Nu se anunţă ploi prea curând, dar credinţa e mare şi poate ne aude Dumnezeu şi pe noi", au spus credincioşii, potrivit vremeanoua.ro.

"Sunt zone din comunitate care nu au o sursă de apă si sunt nevoiţi să care cu bidoanele de pe unde pot. Râuri în care cândva ne scăldam au secat.

La noi încă este bine, dar ne-am omorât spatele cu căratul apei acolo unde nu am putut pune picurători. De două săptămâni, prognoza meteo a tot arătat că plouă şi când se înnora un pic era mare bucurie. Nu a ţinut mult, căci a picurat cât să ia praful. După o iarnă secetoasă, am intrat într-o vară la fel şi tot ce ne rămâne e să ne rugăm. Este primul an în care eu am prins la biserică această rugăciune de ploaie. Cu mic, cu mare ne-am adunat să ne rugăm”, a spus Anca, unul dintre credincioşii care s-au rugat să plouă din nou.

×
Subiecte în articol: Bogdăniţa ploaie Vaslui rugaciune
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close