Antena 3 CNN Actualitate Locale Bolnavii dependenţi de oxigen sunt nevoiţi să își plătească singuri tratamentul, deși prin lege sunt asiguraţi medical

Bolnavii dependenţi de oxigen sunt nevoiţi să își plătească singuri tratamentul, deși prin lege sunt asiguraţi medical

Din cauza birocraţiei, bolnavii de plămâni din Caraş Severin, trebuie să-şi plătească "porţia" de oxigen. Deşi sunt asiguraţi şi au toate actele întocmite de medicul specialist care arată că au nevoie de aparat de oxigen, aceştia sunt nevoiţi să plătească taxe suplimentare.

Bolnavii dependenţi de oxigen sunt nevoiţi să își plătească singuri tratamentul, deși prin lege sunt asiguraţi medical
de Georgiana Adam    |    24 Aug 2021   •   09:00

Antena 3 vă prezintă cum se descurcă un bărbat cu probleme pulmonare grave.

 "O dată am platit 93 de ron, o dată 20 de ron şi o dată 120 de ron", mărturiseşte pacientul.

Bărbatul în vârstă de 54 de ani a devenit de ceva timp dependent de aparatul de oxigen şi este nevoit să iasă lunar din casă pentru a plăti diferite sume de bani către furnizorul de oxigen.

Toate astea deşi, prin lege, asiguraţii beneficiază de aceste servicii gratuit, fără nici un fel de plată sau contribuție.

"La Casa de Asigurări nu ştiu cum fac, că ei plătesc numai pe o lună şi pe 2 îmi vine mie să plătesc", spune bărbatul.

Există perioade neacoperite cu acte care trebuiau depuse, în asa fel încât omul să continue închirierea respectivului dispozitiv, a declarat Flavius Rotaru, reprezentant CJAS.

Reprezentanţii Casei de Asigurări susţin că pacienţii bolnavi pot apela la o ambulanţă privată care să-i ducă şi să-i aducă de la control, însă în limita fondurilor existente.

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close