Antena 3 CNN Actualitate Locale Bombă de aviaţie de 100 de kilograme, găsită în Satu Mare. Pompierii pirotehnicieni au fost chemați în ajutor

Bombă de aviaţie de 100 de kilograme, găsită în Satu Mare. Pompierii pirotehnicieni au fost chemați în ajutor

O bombă de aviație de 100 de kilograme a fost descoperită pe un teren din Satu Mare. Pompierii atrag atenţia cetăţenilor că, în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active.

Bombă de aviaţie de 100 de kilograme, găsită în Satu Mare. Pompierii pirotehnicieni au fost chemați în ajutor
Sursa foto: presasm.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Mai 2024   •   19:50

O bombă de aviație, cu o greutate de aproximativ 100 de kilograme, găsită în timpul unor lucrări de excavare și nivelare a terenului, pe o stradă din Satu Mare, a fost, miercuri, asanată de echipajul pirotehnic.

Potrivit ISU Satu Mare, echipajul pirotehnic a intervenit pe strada Iuliu Coroianu pentru asanarea unei bombe de aviație, cu o greutate de aproximativ 100 kg, descoperită în urma unor lucrări de excavare și nivelare teren.

Pompierii pirotehnicieni au ridicat elementul de muniţie, l-au transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă, urmând să fie distrus ulterior, scrie Mediafax.

În ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi pot provoca adevărate tragedii.

Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni din cadrul ISU.

×
Subiecte în articol: bomba Satu Mare pompieri pirotehnicieni
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cine e Babasha, manelistul care a împărțit țara în două
x close