Antena 3 CNN Actualitate Locale Două cazuri noi de meningită cu virus West Nile în România. O femeie a murit

Două cazuri noi de meningită cu virus West Nile în România. O femeie a murit

Prefectura Brăila anunţă, marţi, că specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică au confirmat încă două cazuri de meningită cu virus West Nile.

Două cazuri noi de meningită cu virus West Nile în România. O femeie a murit
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Silvia Preda    |    12 Sep 2023   •   16:42

Direcția de Sănătate Publică Brăila a informat Instituția Prefectului Județul Brăila cu privire la confirmarea a două noi cazuri de meningită cu virus West-Nile, la încă două persoane din județul Brăila.

Este vorba despre Z.F. în vârstă de 83 ani, cu domiciliul și expunerea în localitatea Ulmu (UAT Ulmu), internată în data de 01.09.2023, pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic de Urgență Brăila, cu diagnostic de meningită acută, transferată în data de 02.09.2023 în secția ATI a Spitalului Clinic de Urgență Brăila, cu o formă severă de boală, cu evoluție nefavorabilă. În data de 04.09.2023 pacienta a decedat.

D.S. în vârstă de 62 ani, cu domiciliul în satul Plopi, UAT Mărașu și expunerea la domiciliul flotant din localitatea Lacu Sărat, la o fermă de bovine, a fost internat în data de 06.09.2023, pe Secția Boli Infecțioase a Spitalului Clinic de Urgență Brăila, cu o formă ușoară de boală, cu evoluție favorabilă.

Acestea sunt cazurile 3 și 4 confirmate de meningită cu virus West Nile pe teritoriul județului Brăila în perioada de supraveghere 5 iunie – 31 octombrie 2023, anunţă, marţi, Prefectura Brăila. 

DSP Brăila recomandă, în cazul simptomelor severe, prezentarea de urgență la medic.

Citeşte şi: West Nile face victime în România. O femeie din Sibiu s-a infectat şi a observat simptome ciudate

×
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close