Antena 3 CNN Actualitate Locale Zece mii de sarmale de post, păzite de două plutoane de jandarmi, la biserica Sfântul Nicolae din Brăila: "Foarte bune!"

Zece mii de sarmale de post, păzite de două plutoane de jandarmi, la biserica Sfântul Nicolae din Brăila: "Foarte bune!"

Mii de porții de sarmale au fost împărțite în fața Bisericii "Sfântul Nicolae" din Brăila, cu ocazia cinstirii patronului spiritual al orașului de la Dunăre.

Zece mii de sarmale de post, păzite de două plutoane de jandarmi, la biserica Sfântul Nicolae din Brăila: "Foarte bune!"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Dec 2023   •   08:47

Cele aproximativ 10.000 de sarmale de post au fost gătite de bucătarii căminelor de bătrâni și au fost apreciate de enoriași, care nu știau la ce coadă să se aşeze mai întâi: la moaște sau la sarmale.

"Credincioșii pun mâna sau un obiect pe care nu-l mai folosesc, ci îl țin precum un odor, îl păstrează pentru copii sau pentru bolnavi", a spus un preot.

Păzite de două plutoane de jandarmi, așa au stat sarmalele în ceaunele de metal, până când enoriașii au ieșit din biserică. 

Sarmalele de post au fost savurate acasă sau în curtea interioară, unde au fost amenajate câteva mese.

Citește și: Minunea icoanei Sfântului Nicolae, cel numit și ocrotitorul casei

"Foarte bune! Să le dea Dumnezeu sănătate celor care au stat în picioare și le-au făcut", a spus un enoriaș.

Cazanele cu sarmale s-au sfârșit în mai puțin de două ore. Totodată, Arhiepiscopia și Primăria Brăila au împărțit, de Sfântul Nicolae, cadouri la căminele de bătrâni.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close