Antena 3 CNN Actualitate Locale Orașul mare din România în care mașinile parcate neregulamentar se ridică în primele cinci minute! Taxă de 1.000 de lei pentru a le recupera

Orașul mare din România în care mașinile parcate neregulamentar se ridică în primele cinci minute! Taxă de 1.000 de lei pentru a le recupera

Șoferii care își parchează mașina în drum sunt nevoiți să achite o taxă de aproape 1000 de lei pentru a o recupera, indiferent că au parcat-o într-un loc nepermis sau pur și simplu au lăsat-o pentru câteva minute pe avarii.

Orașul mare din România în care mașinile parcate neregulamentar se ridică în primele cinci minute! Taxă de 1.000 de lei pentru a le recupera
Sursa foto: Mediafax Foto / Alexandra Pandrea
de Laura Dinu    |    19 Oct 2023   •   14:00

Autoritățile din Brașov le-au declarat război șoferilor care obișnuiesc să își lase mașinile în drum, indiferent dacă aceștia sunt localnici sau turiști. Aceștia vor plăti aproape 1.000 de lei pentru a-și putea recupera autoturismul în cazul în care acesta este parcat neregulamentar și blochează traficul și circulația pietonilor.  

Și asta deoarece mașina este ridicată de autoritățile competente la doar cinci minute după ce a fost găsită parcată într-un loc nepermis.  

Turiștilor care vor să viziteze centrul orașului li se recomandă folosirea transportului în comun, pentru a evita parcările cu plată care și așa sunt supraaglomerate. În special în centrul istoric, autoritățile au trecut deja la regula celor 5 minute. 

„În prima etapă doar face fotografii, după alte cinci minute mașina de ridicări poate interveni. Autoturismul parcat ilegal e ridicat, transportat la locul de depozitare, după care șoferul și-l poate ridica de acolo. Dacă o face in primele 12 ore plătește o taxa de 1.000 lei, după care taxa crește cu fiecare zi in care mașina stă acolo”, a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov, pentru Observator

Cu toate acestea, în cazul în care șoferii pleacă în timp util, au șanse să scape doar cu o amendă și puncte de penalizare. Timpul se măsoară din momentul în care turistul este prins pe picior greșit de către agent. 

”Obiectivul nostru e să nu ne mai confruntăm cu situații în care diverși șoferi fără respect față de ceilalți dincolo de cel față de lege blochează anumite artere”, a mai spus Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov.  

Atenție! Sistemul de ridicare a mașinilor parcate ilegal este funcțional şi în stațiunea Poiana Braşov. 

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close