Antena 3 CNN Actualitate Locale Un cetăţean britanic, returnat polițiștilor bulgari după ce a trecut frontiera pe jos din Bulgaria în România

Un cetăţean britanic, returnat polițiștilor bulgari după ce a trecut frontiera pe jos din Bulgaria în România

Un bărbat din Marea Britanie a fost reținut de polițiștii români după ce a fost depistat în interiorul teritoriului național, la aproximativ 200 de metri de frontiera de stat, în judeţul Constanţa.

Un cetăţean britanic, returnat polițiștilor bulgari după ce a trecut frontiera pe jos din Bulgaria în România
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    12 Mai 2021   •   16:59

În data de 09 mai, în jurul orei 18.30, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au sesizat prezența bărbatului după ce acesta a trecut ilegal granița dintre cele două state, pe jos, din Bulgaria.

Persoana a fost condusă la sediul Grupului de Nave Mangalia pentru cercetări suplimentare.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că este vorba de un cetățean britanic, în vârstă de 60 de ani.

Acesta a declarat că se plimba pe plaja din apropierea frontierei de pe teritoriul Republicii Bulgaria și a trecut neintenționat în România, deşi zona de frontieră era marcată corespunzător.

Conform Poliţiei de frontieră, în acest caz au fost demarate verificări cu privire la încălcarea regimului juridic al frontierei de stat, cetățeanul britanic fiind preluat de autoritățile de frontieră bulgare, în baza protocolului româno-bulgar în vederea continuării cercetărilor.

×
Subiecte în articol: cetăţean britanic
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close