Antena 3 CNN Actualitate Locale Bucureştean care hrănea urşii pe Transfăgărăşan, amendat cu 500 de lei

Bucureştean care hrănea urşii pe Transfăgărăşan, amendat cu 500 de lei

Un bucureştean care hrănea urşii într-o parcare de pe DN 7C - Transfăgărăşan, în apropiere de barajul Vidraru, a fost amendat de jandarmi cu 500 de lei.

Bucureştean care hrănea urşii pe Transfăgărăşan, amendat cu 500 de lei
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    14 Iul 2021   •   23:46

Potrivit Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Argeş, în urma unui apel la 112, o patrulă de la Postul Montan Arefu a intervenit în zona barajului Vidraru, dar şi pe coborârea spre cetatea Poenari.

Ajunşi la zonă indicată în urma sesizării, oamenii legii au găsit o ursoiacă cu doi urşi, dar şi mai mulţi turişti care hrăneau animalele din autoturism.

"La ieşirea din primul tunel după baraj, jandarmii au constatat prezenţa unei ursoaice cu pui, dar şi a unor turişti care hrăneau animalele din autoturism. Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural, iar şoferul autoturismului, un bărbat din municipiul Bucureşti, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei", se precizează în comunicat transmis marţi.

Asfel, bărbatul a fost amendat pentru "hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepţia celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic", contravenţie prevăzută de o hotărâre a Consiliului Local Arefu.

Jandarmii argeşeni le recomandă turiştilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice să evite contactul cu acestea şi să nu le hrănească.

Totodată, autorităţile recomandă tuturor celor care întâlnesc urşi să nu se apropie de ei şi să nu îi hrănească.

Aflate în căutare de hrană, animalele pot fi periculoase aşa cum s-a întâmplat, în numeroase cazuri, în ultima perioadă.

În Harghita şi Covasna, mai mulţi oameni au ajuns în stare gravă la spital, după ce au fost atacaţi de urşi.

×
Subiecte în articol: urs Transfăgărășan amendat ursi
Parteneri
Guvernul limitează plăţile în numerar la 5.000 de lei pe zi
x close