Antena 3 CNN Actualitate Locale Bucureșteni rămași fără apă caldă, după un scurtcircuit la o stație de tratare a apei. Anunțul ELCEN către consumatori

Bucureșteni rămași fără apă caldă, după un scurtcircuit la o stație de tratare a apei. Anunțul ELCEN către consumatori

Un scurtcircuit s-a produs miercuri la stația de tratare a apei din cadrul CET București Sud. Acest fapt a dus la declanșarea cazanului nr 4 și a turbinei cu abur nr 3, ceea ce a condus la indisponibilizarea centralei, transmite ELCEN.

Bucureșteni rămași fără apă caldă, după un scurtcircuit la o stație de tratare a apei. Anunțul ELCEN către consumatori
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    03 Mai 2023   •   20:23

Potrivit Electrocentrale București ELCEN, s-a produs un scurtcircuit la stația de tratare a apei din cadrul CET București Sud. 

Centrala va reveni la parametri normali de funcționare în cursul zilei de joi, potrivit sursei citate. 

"Miercuri, 3 mai, un scurtcircuit produs la stația de tratare a apei din cadrul CET București Sud a condus la declanșarea cazanului nr 4 și a turbinei cu abur nr 3, ceea ce a condus la indisponibilizarea centralei.

Citește și: Val de aer cald în România, urmat de ploi, vijelii şi descărcări electrice. Prognoza meteo pentru săptămâna 1-7 mai 2023

Echipele de reparatori și electricieni ale ELCEN au intervenit imediat pentru a remedia situația apărută, astfel că la ora 17 s-a reușit punerea parțială sub tensiune a stației de tratare a apei.

Sarcina termică va fi preluată de un cazan de apă fierbinte care va fi pornit în cursul acestei seri, astfel încât se va relua în scurt timp livrarea agentului termic din CET București Sud.

Facem toate eforturile pentru a reveni cât mai repede la schema normală de funcționare. Revenirea se va face progresiv", arată ELCEN.

Compania estimează că miercuri seară, CET București Sud va livra agent termic la o temperatură redusă față de comanda Termoenergetica, urmând ca în cursul zilei de joi să se revină la parametrii de funcționare corespunzători.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close