Antena 3 CNN Actualitate Locale Bucureștiul va avea o sală polivalentă de 20.000 de locuri. Primarul general, Gabriela Firea, a semnat contractul de realizare

Bucureștiul va avea o sală polivalentă de 20.000 de locuri. Primarul general, Gabriela Firea, a semnat contractul de realizare

Bucureștiul va avea o sală polivalentă de 20.000 de locuri. Primarul general, Gabriela Firea, a semnat contractul de realizare
25 Iul 2019   •   16:31

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunță că Bucureștiul va avea peste trei ani o sală polivalentă de 20.000 de locuri. 

"Am semnat astazi contractul de realizare a Salii multifunctionale - Arena Polivalenta - cea mai mare sala de acest gen din Romania, cu o capacitate de 20 000 de locuri. Bucurestiul va avea, cat de curand, un spatiu ultramodern, la standarde europene, destinat atat evenimentelor culturale cat si celor sportive. Trustul de Constructii metropolitane va realiza proiectarea si executia.

Compania Municipală Dezvoltare Durabilă a realizat Studiul de Fezabilitate, iar indicatorii tehnico – economici au fost aprobati in Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Arena Polivalenta va avea si 200 de locuri destinate persoanelor cu dizabilități, 4 sali de conferinte, centru de presa, o parcare subterana pentru 380 de autovehicule, iar în exterior vor putea fi parcate 20 de autocare, 6 care de reportaj și alte 30 de autovehicule. De asemenea, lângă sală vor exista și 5 terenuri de sport în aer liber.

Astfel, Arena Polivalenta va putea gazdui competitii de gimnastica, judo, lupte, tenis de masa, haltere, scrima, volei, tusal, handbal, baschet, tenis, box, precum si alte gale sportive, iar pentru concerte si alte manifestari culturale se va putea amplasa o scena in suprafata de circa 400 de metri patrati.

Prin studiul de fezabilitate se estimează un cost de aproximativ 138 de milioane de euro cu TVA pentru construcția și dotarea completă a arenei, iar proiectarea si execuția lucrărilor va dura 36 de luni.

Sala multifuncțională din București va răspunde noilor tendinţe europene ale arenelor multifuncţionale prin faptul că va avea spaţii destinate unor evenimente diverse, de la concerte live, la conferinţe şi congrese, dar va respecta și cerinţele federaţiilor naţionale sportive în vederea organizării de competiţii naţionale şi internaţionale de nivel Liga Campionilor şi Jocuri Olimpice.

Sala Polivalentă va putea fi comparată cu AccorHotels Arena din Paris (fosta Palais Omnisports) care are o capacitate de maximum 20.300 de locuri, iar în anul 2016 s-a situat pe locul trei mondial la numărul de bilete vândute la evenimente"", susține Firea.

×

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close