Antena 3 Actualitate Locale Cadavrele unor soldați din Primul Război Mondial au fost descoperite întâmplător

Cadavrele unor soldați din Primul Război Mondial au fost descoperite întâmplător

de S.T.    |    05 Sep 2016   •   20:55
Cadavrele unor soldați din Primul Război Mondial au fost descoperite întâmplător
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Directorul Muzeului Județean de Istorie Vâlcea, profesorul Claudiu Tulugea, a declarat luni, pentru Agerpres, că în zona Poiana Spinului din localitatea Perișani, au fost descoperite recent patru cadavre ale unor soldați români din Primul Război Mondial, în zona Poiana Spinului din Perișani.

Zona respectivă indică locul ultimelor tranșee de tip bastion de pe linia frontului din Țara Loviștei, în toamna anului 1916, adică în urmă cu 100 de ani.

În luna august, în Poiana Spinului, în apropierea golului alpin, la marginea pădurii au fost descoperite din întâmplare mai multe tranșee din Primul Război Mondial, iar într-una din acestea au fost identificate cadavrele unor soldați.

În toamna anului 1916, pe Valea Oltului, pe linia Câineni-Titești-Perișan, s-au purtat unele dintre cele mai sângeroase lupte din Primul Război Mondial, în acea confruntare pierzându-și viața și generalul David Praporgescu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close