Antena 3 CNN Actualitate Locale Cadavrul unei femei moarte de COVID în Arad, deshumat după trei ani de la începerea anchetei

Cadavrul unei femei moarte de COVID în Arad, deshumat după trei ani de la începerea anchetei

În premieră la Arad, cadavrul unei femei moarte de COVID a fost exhumat, vineri dimineaţă, la solicitarea procurorului de caz.

Cadavrul unei femei moarte de COVID în Arad, deshumat după trei ani de la începerea anchetei
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Daciana Cordoş    |    24 Noi 2023   •   12:34

După trei ani de anchetă, un procuror arădean a dispus deshumarea cadavrului unei pensionare, care a murit de COVID în Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad

La vremea respectivă, familiilor mai multor pacienţi decedaţi au acuzat spitalul că le-au omorât rudele cu zile şi că tratamentul aplicat nu a fost corespunzător. 

Fiica acestei pensionare spune că este convinsă că mama ei, ajunsă la spital cu o altă afecţiune, ar fi fost diagnosticată cu COVID, fără ca măcar să i se facă testul. 

Familia pensionarei crede că aceasta a fost diagnosticată greşit, iar tratamentul agresiv la care ar fi fost supusă femeia la spitalul din Arad i-ar fi adus moartea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De mai bine de doi ani de zile, fiica femeii încearcă să demonstreze vinovăţia medicilor care i-au tratat mama, a solicitat zeci de expertize şi a cerut deshumarea cadavrului şi prelevarea de noi probe.

După trei ani de insistenţe, procurorul şi-a dat acordul pentru deshumarea cadavrului, iar probele prelevate ar trebui să arate cauza decesului. 

Femeia de 75 de ani a murit în plină pandemie şi a fost îngropată într-un sac negru, fără ca rudele să o poată vedea sau să îi oficieze o slujbă religioasă.

După exhumare, familia a organizat o slujbă religioasă de care femeia nu a avut parte în momentul decesului, fiind atunci în plină pandemie COVID.

×
Subiecte în articol: deshumată Arad COVID-19
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close