Antena 3 CNN Actualitate Locale Câine aruncat într-un canal plin cu smoală și păcură, în Vaslui

Câine aruncat într-un canal plin cu smoală și păcură, în Vaslui

Un patruped a fost aruncat într-un canal plin cu smoală și cu păcură în Zona Industrială din Vaslui.

Câine aruncat într-un canal plin cu smoală și păcură, în Vaslui
Sursa foto: Vremea Noua
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Aug 2021   •   10:08

Câinele rămas aproape imobilizat din cauză că smoala se întărise ca o scoarță pe corpul lui, a fost descoperit de o iubitoare de animale, care a postat poza și locația pe un grup de adopții.

Patrupedul prezintă arsuri pe mare parte din corp, doar spatele și fața au rămas neatinse.

Câinele acoperit de păcură și smoală se afla în Zona Industrială, iar salvatorii bănuiesc că animalul a stat în canal timp de cel puțin o zi.

Pentru moment nu se știe cu exactite care sunt circumstanțele în care cățelul a ajuns în aceastã situație, însă Poliția animalelor desfășoară o anchetă.

"Cățelul fost postat pe un grup de animale din Vaslui. Am plecat repede în locul indicat și l-am gãsit acolo, plin de smoalã și păcură. Am chemat imediat și Poliția animalelor. Cățelul este foarte speriat, poate maltratat. Cățelul trăia în Zona Industrialã, la un bloc. Dormea la parter, când la ușa cuiva, când la ușa altuia. Toată lumea din zonă știa de el și a fost surprinsă sã afle cã a ajuns așa. Poate era o problemă pentru cineva și s-a gândit să-l arunce acolo.

Nu este un pui ca sã fi cãzut acolo din greseală, să fi alunecat în canal. Nu e nici bătrân. Am mai salvat câini căzuti în păcură, din alte zone, dar de canalul asta nu știam. O altă salvatoare a luat cățelul să-l spele bine de smoală și păcurã. E foarte periculoasã păcura, arde pielea instant. Ne gândim cã a stat acolo o zi întreagă, după cum arată. Posibil să-l fi scos cineva și să-l fi lăsat acolo. Nu stiu dacã putea ieși singur", a declarat Dan.

Câinele se simte bine momentan, însă are nevoie de îngrijiri în continuare.

"Starea lui este momentan stabilă, însă vor apărea arsuri, se poate complica imediat. Are nevoie de îngrijiri cel puțin pentru următoarele douã săptămâni. Este și foarte deshidratat. Este ca și cum ar fi căzut în motorină. Lăbuțele se duc prima oară, apoi subrațul, pielea de pe gât. Partea din spate nu e atât de afectată pentru cã nu s-a dus până la fund.

Urechile erau pline de smoală. Nu a intrat cu spatele și capul. Era trei sferturi băgat. Durează până se va vindeca complet.

Ar avea 50% șanse să nu se îmbolnăveascã mai grav. În general cade toată blana de pe el. Am mai avut cazuri. Am avut un caz asemănător, când hingherii au spălat câinele cu benzină, ca sã scape de smoală.

L-am băgat repede în apă și i-am făcut baie, dar au început după să apară probleme după probleme. Trebuie creme, injectabile, perfuzabile, antibiotic. Cred că are și în plămâni păcură", a povestit bărbatul pentru Vremea Nouă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Vaslui caine pacura
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close