Antena 3 CNN Actualitate Locale Câine târât zeci de kilometri cu excavatorul, salvat de şoferii care au blocat în trafic utilajul, în Teleorman

Câine târât zeci de kilometri cu excavatorul, salvat de şoferii care au blocat în trafic utilajul, în Teleorman

Incidentul a avut loc vineri după amiază pe o şosea din judeţul Teleorman. Mai mulţi şoferi au văzut cum un câine era târăt de un buldoexcavator. Oamenii l-au claxonat minute în şir pe şofer, însă acesta nu a oprit.

Câine târât zeci de kilometri cu excavatorul, salvat de şoferii care au blocat în trafic utilajul, în Teleorman
de Claudia Popovici    |    16 Iul 2021   •   23:58

Martorii au sunat îngroziți la 112 şi au cerut intervenția Poliţiei Animalelor. Un şofer mai curajos l-a depășit pe bărbatul care manevra utilajul, a oprit maşina în faţa lui, reușind să-l blocheze în trafic.

Omul a sărit de la volan cerându-i socoteală celui care a chinuit animalul. În același timp, alți martori dintr-o altă maşină au filmat tot incidentul pentru a-l prezenta poliţiei ca probă. Imediat cum buldoexcavatorul s-a oprit, un bărbat a dezlegat câinele de utilaj şi a încercat să îi trateze rănile.

Şoferul utilajului s-a scuzat spunând că nu știa că animalul este legat de vehicul.  Explicația lui nu a fost crezută de cei din jur care i-au cerut să rămână pe loc până la apariţia poliţiei.

Bărbatul a fost preluat de poliţişti şi dus la cea mai apropiată secţie pentru declarații. Acestuia i s-a deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate animalelor.

Imaginile cu şoferul utilajului oprit de conducătorii auto în trafic pot fi vizionate AICI

Câinele a fost preluat de Asociaţia Kola Kariola şi dus la o clinică veterinară pentru îngrijiri. Patrupedul a fost preluat cu râni multiple în jurul gâtului provocate de laţul strâns dar şi fracturi la lăbuţe.

 "Le mulțumesc din suflet medicilor care au ramas peste program sa astepte. Vreau sa multumesc reprezentantului Politiei Animalelor Teleorman, cat si celor de la Consiliul Județean Teleorman care au inteles ca locul acestui caine este intr-o clinica veterinara. De asemenea infractorului i s-a deschis dosar penal si va vom tine la curent in legatura cu ancheta", au scris reprezentaţii Kola Kariola pe Facebook.

Imaginile cu câinele salvat de veterinari pot fi văzute AICI

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close