Antena 3 CNN Actualitate Locale 31 de călugări de la Mânăstirea Putna, la spital după ce au fost infectați cu coronavirus

31 de călugări de la Mânăstirea Putna, la spital după ce au fost infectați cu coronavirus

31 de călugări au ajuns vineri noapte la Spitalul Județean Suceava, după ce au fost descoperiți infectați cu coronavirus.

31 de călugări de la Mânăstirea Putna, la spital după ce au fost infectați cu coronavirus
Sursa foto: Hepta
15 Mai 2020   •   09:43

Călugării au fost transportați de mai multe echipaje ale Ambulanței.

”Sunt internați. Cei mai mulți au forme ușoare, sunt asimptomatice. Sunt internați în spital. Directorul medical se ocupă și face o reevaluare. Ei au fost reevaluați ieri de medicul infecționist. Au stabilit tehnica terapeutică. Cam așa e situația. Nu pune niciunul dintre ei probleme.”, a declarat Anatolii Buzdugan , managerul interimar la Spitalul din Suceava, pentru Antena 3.

Testare, după ce un bărbat de la mânăstire a murit

Testarea întregii comunități de la Mănăstirea Putna a fost decisă săptămâna trecută, după ce un bărbat care locuia  în mănăstire a murit,  iar conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava a început o anchetă epidemiologică.  

De asemenea, pe 5 mai, un călugăr de la Putna, în vârstă de 52 de ani, bolnav COVID, a fost transferat cu un elicopter la Institutul ”Matei Balș” din cauza stării grave în care se afla.

×
Subiecte în articol: calugari coronavirus infectări
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close