Antena 3 CNN Actualitate Locale Calvarul unei mame, umilită de chirurgul care i-a operat copilul. ”M-a întrebat ce studii am și m-a dat afară din birou”

Calvarul unei mame, umilită de chirurgul care i-a operat copilul. ”M-a întrebat ce studii am și m-a dat afară din birou”

Calvarul unei mame, umilită de chirurgul care i-a operat copilul. ”M-a întrebat ce studii am și m-a dat afară din birou”
05 Mar 2016   •   11:49

O mamă și fiul ei în vârstă de 14 ani trec de câteva săptămâni prin clipe cumplite. O afecțiune considerată de cele mai multe ori banală a ajuns să-l țintuiască pe băiat pe patul de spital de mai bine de 15 zile, iar ca și cum asta nu ar fi de ajuns, la necazul cauzat de problemele medicale s-au adăugat și umilințele la care – spune mama – ar fi fost supusă de chirurgul care i-a operat copilul.

Mama se numește Ida Rațiu și este de loc din Noțig, comuna Sălățig. Femeia povestește că, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, fiul ei, Ionuț, a început să se simtă rău, acuzând, la acel moment, probleme digestive. S-a dus cu el la spitalul din Jibou, unde i s-a pus diagnosticul de gastrită și trimis acasă. Cum durerile n-au trecut, ba chiar s-au amplificat, femeia și-a adus băiatul la Zalău, la Urgențe Pediatrice, unde a primit un nou diagnostic: infecție a tractului urinar.

”Doamna doctor i-a scris tratament și ne-a trimis și ne-a trimis acasă. După două zile de tratament, situația era și mai rea – febra nu scădea sub 40”, povestește Ida Rațiu.

În 17 februarie, cei doi au revenit la Spitalul Județean de Urgență Zalău, punându-se problema unei apendicite. A fost internat la Pediatrie și consultat, ulterior, de medicul Horea Jidveianu, șeful Compartimentului de Chirurgie și Ortopedie Infantilă, care i-a spus mamei că a doua zi dimineață, la ora 7.00, băiatul va fi supus unei intervenții chirurgicale de extirpare a apendicelui.

”Mi-a spus că a doua zi să mă prezint cu buletinul, că îl operează pe băiat la ora 7.00. La ora stabilită eram în salon cu fiul meu, așteptând să vină cineva să-l ducă la operație. N-a venit nimeni, decât după un alt băiat din salon căruia îi spusese că îl operează la 8.00, după al meu”, rememorează ea.

După câteva ore, în momentul în care chirurgul a ieșit din sala de operație, mama, dorind să afle ce se întâmplă cu băiatul ei, a bătut la ușa biroului acestuia, a intrat, cerându-i informații.

”Mi-a spus că mi s-au dat destule explicații și mi-a reproșat că fiul meu este prea gras. M-a întrebat ce studii am, spunându-mi că el, cu 25 de ani de școală, nu se coboară la nivelul meu pentru a-mi explica astfel încât să înțeleg, după care m-a dat afară”, povestește femeia.

Citiți întreaga poveste pe VoceaTransilvaniei.

×
Subiecte în articol: medic chirurg
Parteneri
Hidroelectrica crește prețurile la energia electrică, pentru anumiți consumatori
x close