Camerele unui hotel din Bistrița, puse la dispoziție prostituatelor. Cine era în spatele afacerii

20 Noi 2019   •   13:59
Camerele unui hotel din Bistrița, puse la dispoziție prostituatelor. Cine era în spatele afacerii Foto: pixabay.com

 Administratorul şi directoarea unui hotel din municipiul Bistriţa sunt acuzaţi de proxenetism şi au primit mandate de reţinere pentru 24 de ore, în urma unei descinderi la care au participat aproximativ 50 de poliţişti, potrivit unui comunicat de presă remis, miercuri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

Cercetările în acest dosar au început încă din luna februarie şi au arătat că administratorul hotelului respectiv, un bărbat de 61 de ani din Bistriţa, ar fi înlesnit practicarea prostituţiei, prin punerea la dispoziţie a camerelor hotelului unor femei care practică astfel de activităţi, fără a le înregistra în registrul de evidenţă a persoanelor cazate.

Totodată, a reieşit faptul că directorul hotelului, o femeie de 55 ani, ar fi tolerat şi facilitat practicarea prostituţiei în incinta unităţii de cazare, în sensul că ar fi instruit recepţionerii cu privire la tarifele practicate şi nu ar fi denunţat practicarea prostituţiei în incinta hotelului către autorităţi.

În cursul zilei de marţi, poliţiştii au efectuat percheziţii în hotel, de unde au ridicat mai multe înscrisuri cu valoarea probatorie, iar 25 de persoane au fost conduse la sediul IPJ Bistriţa-Năsăud, pentru audieri.

Cu ocazia acestor percheziţii, au fost depistate şi două persoane aflate sub influenţa unor substanţe psihoactive.

Poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a administratorului şi a directoarei hotelului, cercetaţi pentru proxenetism, iar în cursul zilei de miercuri vor fi prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

În plus, poliţiştii vor propune instanţei să suspende activitatea hotelului.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Bistriţa-Năsău

Parteneri
x close