Antena 3 CNN Actualitate Locale Câmp transformat în depozit de gunoi, la Constanţa. Administraţia locală a fost amendată

Câmp transformat în depozit de gunoi, la Constanţa. Administraţia locală a fost amendată

Câmpurile de la intrarea în localitatea constănţeană Cogealac s-au transformat într-un uriaş depozit de gunoi. Administraţia locală a fost amendată de Garda de Mediu, iar în curând cazul va ajunge și în instanță. Numai că urgenţa nu e tocmai urgenţă. Inspectorii de mediu i-au dat un termen generos primarului localităţii ca să igienizeze zona. Curăţenia începe peste o lună.

Câmp transformat în depozit de gunoi, la Constanţa. Administraţia locală a fost amendată
de Cătălina Buzoianu    |    08 Apr 2022   •   08:56

Pungi și sticle din plastic, scutece folosite, resturi de la construcții, resturi  alimentare, saci murdari, deseuri menajere, toate acoperă terenul de la intrarea în localitatea Cogealac. Vântul puternic le-a împrăştiat pe o suprafață uriaşă.

Acum, doar aspectul acestor gunoaie este dezolant  la intrarea în localitatea Cogealac, însă în zilele următoare meteorologii au anunțat că se va încălzi, ceea ce înseamnă că și mirosul va deveni unul de nesuportat, iar locul se va transforma într-un adevărat focar de infecție.

Asta dacă autoritățile nu intervin cât mai curând posibil.  Garda de mediu a depus plângere penală pe numele primarului. L-a convocat la prefectură, unde i s-a pus în vedere să înceapă urgent să cureţe zona şi să desfiinţeze depozitul ilegal de gunoi. Urgent, adică peste o lună.  

"L-am convocat pe domnul primar la prefectură și am stabilit ca în maxim o lună să înceapă curățenia acolo", a declarat Steluţa Popescu, comisar şef al Gărzii de Mediu.   

Până acum s-au dat două sancțiuni în valoare de 85.000 lei, în urma unei sesizări penale făcută anul trecut în noiembrie. Serviciul de salubrizare a fost, la fel, sancționat și nu mai are autorizație de mediu.  

Primarul a promis că situația va fi remediată cât mai curând posibil.

×
Subiecte în articol: Cogealac Constanța
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close