Antena 3 CNN Actualitate Locale Captură record a inspectorilor ANAF! Au confiscat 10 tone de tutun de la o firmă din Iaşi

Captură record a inspectorilor ANAF! Au confiscat 10 tone de tutun de la o firmă din Iaşi

Captură record a celor de la Antifraudă! Inspectorii ANAF au confiscat peste 10 tone de tutun brut de la o firmă din Iași.

Captură record a inspectorilor ANAF! Au confiscat 10 tone de tutun de la o firmă din Iaşi
Sursa foto: Antena 3
de Paul Ciurari    |    12 Mai 2022   •   12:26

Societatea comercială va trebui să plătească contravaloarea accizei pentru tutun de 4,92 milioane de lei, motiv pentru care ANAF a dispus sechestru și popriri obligatorii pe conturile firmei incriminate.

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală anunță o captură record de 10.260 kg (57 cutii) de tutun brut, importat scriptic din Indonezia, de către o firmă din Iași.

"Atenția sporită a inspectorilor antifraudă în zona de trafic ilegal de tutun a dat roade. Este vital să combatem cu determinare evaziunea fiscală și traficul ilegal de bunuri și chiar să ne întețim eforturile în această direcție. Cetățenii trebuie să știe că ANAF este un partener de nădejde pentru contribuabilii onești, dar și că nu va precupeți niciun efort în identificarea și corectarea celor care încearcă să ocolească căile legale. Consider că plata taxelor și impozitelor care se impun activităților comerciale este nu doar un act de responsabilitate fiscală, ci și socială, deoarece colectarea furnizează resurse pentru funcționarea statului, care îi are ca beneficiari finali pe cetățeni", a transmis Lucian Ovidiu Heiuș, președinte ANAF.

După o analiză specifică de risc fiscal, inspectorii antifraudă fiscală au identificat firma și au monitorizat transportul de tutun pe teritoriul României, potrivit bzi.ro

Deoarece au constatat lipsa documentelor legale necesare efectuării unui pretins export sau a unei livrări intracomunitare, au dispus plata a 4,92 milioane lei, reprezentând acciza aferentă întregii cantități.

Pentru asigurarea recuperării sumelor datorate bugetului de stat, inspectorii ANAF-Antifraudă au dispus sechestru și poprire asiguratorie asupra conturilor bancare și bunurilor firmei incriminate.

×
Subiecte în articol: captura ANAF tutun firma Iași
Parteneri
A murit scriitorul și omul de teatru Dinu Săraru!
x close