Antena 3 CNN Actualitate Locale Casa din Alba, devenită loc de pelerinaj! Proprietarul a investit peste 10.000 de euro, iar factura la curent depășește 2.000 de lei în decembrie

Casa din Alba, devenită loc de pelerinaj! Proprietarul a investit peste 10.000 de euro, iar factura la curent depășește 2.000 de lei în decembrie

O familie din comuna Sântimbru, județul Alba, împodobește în fiecare an casa cu mii de luminițe și diverse obiecte instalate pe fațadă și în curte.

Casa din Alba, devenită loc de pelerinaj! Proprietarul a investit peste 10.000 de euro, iar factura la curent depășește 2.000 de lei în decembrie
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    25 Dec 2022   •   13:56

Familia își transformă casa într-o feerie de lumină, iar oamenii vin să admire locuința care pare desprinsă din povești. Cei care sunt în trecere cu mașina încetinesc și chiar opresc să facă poze. 

Proprietarul a investit peste 10.000 de euro în instalații și beculețe. Cu toate că luminițele funcționează în fiecare seară, vreme de o lună, factura la curent pare să nu îl sperie pe proprietar. 

”Investiția crește de la an la an. Unele se strică și le mai înlocuiesc. Investiția e în câțiva ani, e măricică, dar merită. E pasiunea mea, dar și pentru restul ca să înceapă să decoreze, să fie spiritul Crăciunului peste tot.

Pentru mine Crăciunul este o sărbătoare care îmi place foarte mult, e singura pe care o aștept cu drag și o petrec cu tradiție, nu vreau să trec așa peste ea.

Decorul a durat undeva la două săptămâni, cu băieții mei, nu puteam singur, sunt peste 60.000 de leduri. Au consum redus... Anul trecut a venit factura undeva la 2.000 de lei, poate anul ăsta o să vină 3.000 de lei”, povestește proprietarul. 

Obiceiul decorării caselor de sărbători derivă din cel al împodobirii bradului de Crăciun și este preluat pe la jumătatea mileniului trecut, de la triburile germanice. 

×
Subiecte în articol: Sântimbru Alba
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close