Antena 3 CNN Actualitate Locale Motivul pentru care un român din Brașov și-a construit legal o casă pe bloc: "Priveliștea e foarte frumoasă”

Motivul pentru care un român din Brașov și-a construit legal o casă pe bloc: "Priveliștea e foarte frumoasă”

Românul din Brașov care și-a construit legal o casă pe un bloc a povestit cum s-a întâmplat totul. Autoritățile sunt șocate că acest lucru a fost posibil.

Motivul pentru care un român din Brașov și-a construit legal o casă pe bloc: "Priveliștea e foarte frumoasă”
Sursa foto: observatornews.ro
de Ioana Mircea    |    27 Mar 2024   •   16:50

O casă neobișnuită din Brașov a devenit subiect de discuție intensă pe internet, atrăgând atenția tuturor cu priveliștea sa unică și modul său inedit de construcție. Situată într-unul dintre cele mai pitorești cartiere ale orașului, în apropierea Tâmpei și sub Dealul Melcilor, această casă construită pe un bloc a stârnit curiozitatea și interesul localnicilor și nu numai.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini cu casa construită pe bloc în Brașov

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Construcția, care datează de la sfârșitul anilor '90 și finalizată în martie 2000, se remarcă prin faptul că a fost ridicată pe un bloc cu opt etaje. Autorizația de construire a fost obținută în acea perioadă, când legile în domeniu erau mult mai permisive, oferind posibilitatea unei asemenea construcții neconvenționale.

Cu o suprafață totală de 62 de metri pătrați și compusă din două camere și o terasă, casa oferă o perspectivă unică asupra orașului. Deși nu aparține inițialilor constructori, actualii proprietari, care au achiziționat-o completă, se bucură de priveliștea oferită de locație.

"Actele sunt în regulă, e cumpărată cu bani. Nu am gaz și se încălzește electric, e foarte scumpă iarna. Vreo 3.000 de lei. Atunci ba stăm aici, ba ne mai mutăm la țară. Frig iarna, foarte scump, în rest e fain. Priveliștea e foarte frumoasă", a spus proprietarul.

Cu toate acestea, situația ridică întrebări legate de legalitatea și posibilitatea unor modificări ulterioare. Chiar și vecinii sunt uimiți de construcția ingenioasă, iar autoritățile locale subliniază că o astfel de intervenție nu ar mai fi posibilă în zilele noastre, subliniind restricțiile actuale în ceea ce privește extinderile și modificările la clădiri existente.

"Pentru proprietar este foarte bine că are şi acea privelişte, să vadă oraşul de undeva de sus, dar pentru ceilalţi cetăţeni... toţi îşi pun întrebarea: „Cum a fost posibil?“ Şi eu când am văzut imaginile m-au surprins", a declarat Ion Pântea, director interimar Poliţia Locală Braşov.

Deși misterul înconjoară această construcție, aceasta continuă să fascineze și să captiveze imaginația celor din jur, reprezentând un punct de atracție unic în peisajul urbanistic al orașului Brașov, potrivit observatornews.ro.

×
Subiecte în articol: casa Brașov bloc
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close