Antena 3 CNN Actualitate Locale Cascada uimitoare din Ardeal, asemănătoare cu cele din Thailanda | Peisaj de poveste, pe plaiuri românești

Cascada uimitoare din Ardeal, asemănătoare cu cele din Thailanda | Peisaj de poveste, pe plaiuri românești

În România, mai exact în Ardeal, există o cascadă fabuloasă, care oferă un peisaj asemănător cu cele din Thailanda.

Cascada uimitoare din Ardeal, asemănătoare cu cele din Thailanda | Peisaj de poveste, pe plaiuri românești
de Andreea Ştefan    |    24 Iul 2023   •   14:00

Este cunoscut deja faptul că în România avem peisaje superbe și zone care merită vizitate și, de ce nu, pozate și împărtășite în mediul online.

Pădurea Craiului dezvăluie una dintre cele mai pitorești cascade din Apuseni, cu un peisaj perfect pentru postări pe Instagram.

Cascada din Vadu Crișului atrage atenția turiștilor și pasionaților de fotografie, fiind considerată o bijuterie a naturii.

Deși puțini oameni știu, cascada este, de fapt, o creație artificială. Cu mulți ani în urmă, apele care izvorau din peștera de la Vadu Crișului se revărsau în râu, urmând o pantă lină, pe partea dreaptă a ieșirii din subteran.

Citește și: Lacul Techirghiol și-a schimbat culoarea și a devenit roz. Explicația specialiștilor

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cu un scop ingenios, cursul apei a fost deviat către o faleză înaltă de 10 metri, transformând simpla cădere de apă într-un spectacol impresionant.

În perioadele mai secetoase, cascada își ascunde șuvoiul înspumat în spatele unui baldachin natural de calcar, creând o imagine unică și fascinantă.

La baza cascadei se află un bazin natural, sculptat în stâncă de-a lungul timpului de puterea apelor. Cei care doresc să experimenteze cu adevărat frumusețea locului, pot coborî într-o zi de vară la baza falezei, ascultând vuietul apei și simțind răcoarea ei revigorantă.

Fiecare vizită la această minunată cascadă oferă o experiență de neuitat și oportunitatea de a captura momente magice pentru rețelele de socializare.

Publicată de Ionuc Michnea pe Sâmbătă, 2 iulie 2022

În destinatia Pădurea Craiului, aventura începe cu șase trasee de drumeție captivante care duc spre frumoasa Cascada Vadu Crișului:

  1. Cabana Peștera Vadu Crișului - Peștera Bătrânului (bandă albastră)
  2. Circuitul galben al Defileului Crișului Repede (punct galben)
  3. Circuitul versantului drept al Defileului Crișului Repede (punct albastru)
  4. Circuitul versantului stâng al Defileului Crișului Repede (punct roșu)
  5. Cabana Peștera Vadu Crișului - Valea Mișidului - Peștera Moanei (triunghi albastru)
  6. Cabana Peștera Vadu Crișului - Șuncuiuș (triunghi roșu)

Pe lângă fascinantele trasee de drumeție, o experiență ireală așteaptă în bazinul natural săpat de apa cascadei. Aici, turiștii pot savura momente de relaxare și se pot răcori în apa cristalină. Frumusețea pitorească a acestei cascade poate fi cu greu comparată cu altele, reușind să rivalizeze cu celebrele cascade din Tailanda, precum "Cascada curcubeu".

Pădurea Craiului promite aventuri de neuitat și peisaje de poveste, fiind o adevărată comoară a naturii ce merită explorată de către călători și pasionați de drumeții, potrivit stiridecluj.ro

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close