Antena 3 CNN Actualitate Locale Imagini incredibile în Cluj: Un castor "civilizat", surprins în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni

Imagini incredibile în Cluj: Un castor "civilizat", surprins în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni

Moment incredibil în Turda, județul Cluj, unde un castor a fost surprins în timp ce traversa strada. Şi nu oricum, ci pe trecerea de pietoni!

Imagini incredibile în Cluj: Un castor "civilizat", surprins în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni
Sursa foto: turdanews.net
de Ioana Mircea    |    05 Apr 2024   •   23:50

Un eveniment neobișnuit a avut loc vineri dimineață în Turda, județul Cluj. Un castor "civilizat" a fost fotografiat în timp ce traversa strada pe trecerea pentru pietoni din zona Parcului Central, de lângă podul Arieșului, înainte de sensul giratoriu din Piața Romană.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini cu castorul care traversează strada pe trecerea de pietoni.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Prezența castorilor în Turda a fost semnalată de locuitori orașului, care au observat aceste mamifere pe malurile Arieșului în ultimii ani. Se pare că există mai multe familii de castori, în zonă.

Primele semne ale prezenței lor au apărut la începutul anului 2021, când au fost observați arbori roși, specifici pentru activitatea acestor animale, în zona serelor de la Domeniul Public Turda, de-a lungul malului Arieșului. Locuitorii presupuneau că este vorba despre o familie de castori.

Acești castori ar fi migrat din zona Mureșului, unde în anii precedenți au fost introduși în natură pentru a se reproduce. Prezența lor a fost semnalată și în alte locuri din apropiere, cum ar fi zona Câmpiei Turzii și mai sus pe râul Arieș.

Castorii sunt cunoscuți ca fiind adevărați ingineri și arhitecți ai naturii. Barajele pe care le construiesc, împreună cu micile lacuri de acumulare, ajută ecosistemul, oferind un habitat pentru diverse specii de pești, amfibieni, insecte, țestoase și păsări acvatice. Aceste structuri reduc, de asemenea, riscul de inundații în caz de furtuni sau ploi abundente, iar în perioadele de secetă, ele asigură un flux constant de apă, potrivit turdanews.net.

×
Subiecte în articol: castor Cluj Turda
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close