Antena 3 CNN Actualitate Locale Cățelușă ținută fără apă și mâncare, salvată de polițiștii din Bihor dintr-o casă nelocuită. Amendă usturătoare pentru proprietar

Cățelușă ținută fără apă și mâncare, salvată de polițiștii din Bihor dintr-o casă nelocuită. Amendă usturătoare pentru proprietar

Un bărbat din Bihor a fost amendat de polițiști pentru că și-a chinuit câinele, luni la rând. Este acuzat că nu i-a dat mâncare și apă cu săptămânile și l-a abandonat, pur și simplu, în curtea unei case nelocuite.

Cățelușă ținută fără apă și mâncare, salvată de polițiștii din Bihor dintr-o casă nelocuită. Amendă usturătoare pentru proprietar
Sursa foto: Facebook / Braun Babika
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Sep 2023   •   18:08

Poliţiştii au fost sesizaţi pe 31 august, despre faptul că în localitatea Sâniob un câine era ținut în condiții improprii, fără hrană și apă, la temperaturi ridicate.

"Polițiștii de la protecția animalelor bihoreni s-au deplasat la adresa indicată, unde au descoperit o cățelușă, de aproximativ 2 ani, de rasă comună, de talie medie, care era într-o stare de întreținere precară, nefiind îngrijită corespunzător, fiind foarte slabă", a transmis IPJ Bihor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Înduioșați de povestea cățelușei subnutrite, oamenii au alertat autoritățile, care au luat câinele și l-au amendat pe proprietar cu 8.000 de lei, scrie eBihoreanul.ro.

Proprietarul animalului a fost identificat şi găsit, fiind sancţionat contravențional cu amendă în valoare de 8.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 205/2004, privind protecția animalelor.

Totodată, cățelușa a fost prezentată pentru consult la un cabinet veterinar și, ulterior, dată spre adopție la o asociație de profil din județ.

Mai multe fotografii și o înregistrare video cu câinele subnutrit au fost publicate, săptămâna trecută, și pe Facebook.

Publicată de Braun Babika pe Marţi, 29 august 2023

×
Subiecte în articol: catelusa IPJ Bihor amenda
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close