Antena 3 CNN Actualitate Locale Caz cutremurător de sclavie în Mureș. Tineri din case de copii, exploatați până la epuizare

Caz cutremurător de sclavie în Mureș. Tineri din case de copii, exploatați până la epuizare

Trei tineri din case de copii au fost închiși în locuința unui bărbat din Mureș, obligați să muncească pentru el și exploatați până la epuizare. În locuința mureșeanului polițiștii augăsit săbii și cuțite.

Caz cutremurător de sclavie în Mureș. Tineri din case de copii, exploatați până la epuizare
Sursa foto: Hepta
de Andrei Naiţă    |    28 Ian 2022   •   11:54

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș și procurorii DIICOT anunță vineri că au făcut, miercuri, două percheziții domiciliare în Mureș.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2014, un bărbat ar fi recrutat 3 tineri, toți de condiție socială modestă, proveniți de casele de copii, pe care i-ar fi exploatat prin muncă și constrâns prin violență, lipsire de libertate, ținere în stare de sclavie și îngrădirea libertății de acțiune să lucreze în gospodărie. Controlul exercitat asupra tinerilor era total, ei neavând dreptul să comunice cu persoane din exterior și nici să părăsească gospodăria.

Potrivit DIICOT, cei trei tineri au fost folosiți la diferite munci în gospodărie ori în agricultură în țară și, pentru o scurtă perioadă, în străinătate, fără să fie plătiți. Suspectul, în vârstă de 44 de ani, le interzicea inclusiv să comunice cu alte persoane sau să plece din gospodărie.

La percheziții au fost ridicate inclusiv săbii și cuțite.

DIICOT Târgu-Mureș l-a reținut pe bărbat pentru 24 ore, iar joi Tribunalul Mureș a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

 

 

×
Subiecte în articol: mures sclavie procuror DIICOT
Parteneri
Cod GALBEN de ploi torențiale, vijelii și grindină în 14 județe!
x close