Antena 3 CNN Actualitate Locale Caz uluitor la spitalul din Bistrița. Două infirmiere au furat bananele pacienților

Caz uluitor la spitalul din Bistrița. Două infirmiere au furat bananele pacienților

Caz uluitor la spitalul din Bistrița. Două infirmiere au furat bananele pacienților
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    27 Feb 2018   •   16:26

Două infirmiere din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa sunt cercetate disciplinar şi riscă să îşi piardă locul de muncă, după ce ar fi sustras banane destinate pacienţilor, potrivit datelor comunicate marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către managerul spitalului, Gabriel Lazany.

„Anumite persoane angajate ale spitalului au fost prinse sustrăgând hrană a pacientului. Am dispus intrarea lor în comisia de disciplină cu propunere de desfacere a contractului de muncă. Este un lucru, din punctul meu de vedere, inacceptabil, pentru că te chinui să faci condiţii şi, pe de altă parte, din interior, eşti săpat. Nu vom accepta lucrurile acestea, facem controale permanente. Vreau să le atrag atenţia că acelaşi lucru se va întâmpla pentru oricine care va face lucruri în detrimentul pacientului. Este vorba, deocamdată, despre o infirmieră care a spus că a luat practica de la o altă infirmieră, de pe altă secţie. Este vorba despre personal auxiliar, despre infirmiere care participă la distribuţia hranei. Au furat bananele. În urma unui control, au fost găsite în dulapul personal al lor”, a afirmat Lazany.

Potrivit managerului SJU Bistriţa, faptele s-ar fi întâmplat zilele trecute, după ce, începând de săptămâna trecută, pacienţii de pe anumite secţii au început să primească fructe la masa de prânz, o dată sau de două ori pe săptămână.

O altă sancţiune, de data aceasta sub forma unui avertisment, a fost aplicată unui medic care a refuzat să consulte un pacient.

Spitalul din Bistriţa are aproximativ o mie de paturi, fiind cea mai mare unitate medicală din judeţ.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Bistriţa spital banane pacienti

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close